loading
close
SON DAKİKALAR

Erkan Baş, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu başta olmak üzere 'olayda ihmali bulunan tüm yetkililerin istifa etmesi gerekir'

Erkan Baş, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu başta olmak üzere 'olayda ihmali bulunan tüm yetkililerin istifa etmesi gerekir'
Tarih: 16.11.2022 - 18:37
Kategori: Siyaset

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı, İstanbul Milletvekili Erkan Baş, İstanbul'daki terör saldırısına ilişkin Meclis araştırma komisyonu kurulmasını istedi.

TİP Genel Başkanı Baş, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, söz konusu terör saldırısıyla, ülkeyi ve bölgeyi, kanla korkuyla dizayn etmeye çalışanların bir kez daha sahneye çıktığını söyledi.

Yurttaşların kendini güvende hissetmediğini; iktidarın uyguladığı politikaların "ülkede güvenlik sorununu yarattığını" öne süren Baş, "Bu iktidar varken hiçbirimiz güvende ve huzurlu değiliz. 'Her an başımıza bir şey gelebilir, bir şey gelse de bunun hesabı sorulmayacak.' kaygısıyla yaşamak zorunda bırakılıyoruz. Barış içinde, huzurlu ve mutlu yaşamak istiyoruz. Bu saldırılar ve bombalamaların aydınlatılması konusunda iktidar hep isteksiz davranıyor, yargıyı baskı altına alıyor, basını sansürlüyor." sözlerini sarf etti.

"AK Parti'nin halk tarafından yenilgiye doğru sürüklendiği dönemlerde ülkede bombaların patladığını" iddia eden Baş, ülkenin karanlıktan kurtulması için şeffaf ve "yurtta sulh, cihanda sulh" anlayışıyla yönetilmesi gerektiğini kaydetti.

Erkan Baş, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu başta olmak üzere "olayda ihmali bulunan tüm yetkililerin istifa etmesi gerektiğini" söyleyerek, iktidarın, hain saldırının ardından ilk iş olarak yayın yasağı getirdiğini ve "siyaseti terörle dizayn etmeye çalıştığını" ileri sürdü.

İktidarın yanıtlaması istemiyle terör saldırısına ilişkin bazı sorular yönelten Baş, "TİP olarak İstanbul'daki terör saldırısına ilişkin Meclis araştırma komisyonu kurulmasını, saldırının tüm faillerinin ortaya çıkarılmasını istiyoruz." diye konuştu.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları