loading
close
SON DAKİKALAR

Erkekler daha hızlı yakıyor

Erkekler daha hızlı yakıyor
Tarih: 12.02.2012 - 12:50
Kategori: Sağlık, Yaşam

Uzmanlar, erkeklerin, kadınlara göre daha kolay ve hızlı kilo verdiğini belirtiliyor

Beslenme ve Diyet Uzmanı Melda Demiröz, yaptığı açıklamada, metabolizma hızının ve besin seçimlerinin cinsiyete göre farklılık gösterebildiğini söyledi.
 
Metabolizma hızının, vücudun temel fonksiyonlarını devam ettirebilmek için bir günde ihtiyaç duyulan minimum enerji miktarı olarak tanımlandığını belirten Demiröz, erkeklerin metabolizmalarının kadınlara oranla daha hızlı çalıştığını ifade etti.
 
Kadın ve erkek arasındaki metabolizma hızını örneklendiren Demiröz, 175 santimetre boyunda ve 75 kilogram olan bir erkeğin dinlenme halinde vücudunun günde yaklaşık bin 800 kalori enerji harcarken, aynı boyutlardaki bir kadının vücudunun bin 600 kalori enerji harcadığını anlattı. Demiröz, ''Bu nedenle erkeklerin kilo vermesi, kadınlara göre daha kolay ve hızlıdır'' dedi.
 
Metabolizma hızını etkileyen çeşitli faktörler bulunduğunu belirten Demiröz, tiroid bezinin çalışması, vücut yağ-kas oranları ve cinsiyet hormonlarının bunlar içinde yer aldığını söyledi. Demiröz, ''Erkeklik hormonu olarak bilinen testosteron hormonu metabolizmayı hızlandırır, kadınlık hormonu olan östrojen ise tam tersine metabolizmayı yavaşlatır. Ayrıca erkeklerin vücut kas kütlelerinin, kadınlara göre daha yüksek olması da metabolizmalarının kadınlardan daha hızlı olmasını sağlayan faktörlerdendir; çünkü hem dinlenme, hem de hareket halinde kaslar vücutta yağlardan daha fazla enerji harcar'' diye konuştu

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları