loading
close
SON DAKİKALAR

''Ermeniler siyasi konuyu, hukuki bir noktaya taşıyacaklar''

''Ermeniler siyasi konuyu, hukuki bir noktaya taşıyacaklar''
Tarih: 15.04.2014 - 13:54
Kategori: Siyaset

Genel Başkan Yardımcısı Loğoğlu, ''Ermeniler toprak ve tazminat taleplerinde bulunabilirler. Siyasi konuyu, hukuki bir noktaya taşıyacaklar'' diye uyardı...

Loğoğlu, “Ermeniler şimdiye kadar çıkaramadıkları ABD Kongre kararını çıkarabilmek için ellerinden gelen her şeyi yapacak. Türkiye devleti, hükümeti, büyükelçilikleri, sivil toplum kuruluşları ile birlikte konunun üzerine gitmeli” dedi.

Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi’nde onaylanan 1915 olaylarına ilişkin tasarıyı Meclis’te düzenlediği basın toplantısında değerlendirdi.

Ermenilerin, soykırım iddialarını ABD Kongresi’nde kabul ettirmek için dünya çapında bütün güçlerini kullanarak çaba sarf ettiklerini belirten Loğoğlu, “2015 yılı, yani Ermeni iddialarının 100. yılında, Ermeniler şimdiye kadar çıkaramadıkları ABD Kongre kararını çıkarabilmek için ellerinden gelen her şeyi yapacak” diye konuştu.

Türkiye’nin devleti, hükümeti, büyükelçilikleri, sivil toplum kuruluşları ile birlikte konunun üzerine gitmesi gerektiğini kaydeden Loğoğlu, söz konusu iddiaların ABD Kongresi’nde kabul edilmesi halinde, Ermenilerin toprak ve tazminat gibi taleplerle hukuki yollara başvurabileceğini belirtti.

Bu açıdan 2015 yılının kırılma noktası olarak değerlendirilebileceğini açıklayan Loğoğlu, ortak bir noktada buluşulması gerektiğini ifade etti.

Türkiye’nin AB üyelik sürecine de değinen Loğoğlu, AB gündeminden düşüldüğünü Türkiye’nin arka plana itildiğini söyledi.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Faruk Loğoğlu, ABD’de faaliyet gösteren Türk bağlantılı hiçbir sivil toplum kuruluşunun, Ermeni iddialarına destek vermediğini belirtti. Loğoğlu, “Toplumu çok yakından ilgilendiren böyle bir konuda birbirimize saldırmak yerine dayanışma içinde olmamız gerekiyor” dedi.

Dışişleri Bakanlığı’nda güvenlik toplantısının illegal dinlenmesine ilişkin soruyu yanıtlayan Loğoğlu, bu toplantıyı dinlemenin, kaydetmenin ve yayınlamanın güvenliğe yönelik saldırı ve ağır bir suç olduğunu, ancak bu durumun, söz konusu toplantıda dile getirilen görüşlerin vahametini ortadan kaldırmadığını ifade etti.

Basın toplantısında Suriye’de gerginliğin devam ettiğini, barıştan ve diyalogtan söz eden kimse kalmadığını hatırlatan Loğoğlu, bu konuda Cenevre sürecinin canlı tutulması gerektiğine işaret etti.

Suriye’deki kimyasal saldırının, Türkiye’nin de dahil olduğu çevrelerce planlandığına yönelik iddiaları anımsatan Loğoğlu, “AKP iktidarı Suriye konusunda daha şeffaf ve inandırıcı olması gerekiyor. Kimyasal silahların kim tarafından kullanıldığına dair Türk tarafının elinde açıklamadığı bilgi, belge varsa tüm şüphelerin giderilmesi için bunları açıklamalı. Çünkü iddialar, yabana atılacak cinsten değil” dedi.

Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları