loading
close
SON DAKİKALAR

Esad: Beni yalnızca işgalle devirebilirler

Esad: Beni yalnızca işgalle devirebilirler
Tarih: 05.07.2013 - 12:44
Kategori: Dünya

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, dış destekli muhaliflerle girilen mücadelelerde galip geleceğini söyledi...

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, ülkedeki silahlı çetelerle girdiği mücadelede galip geleceğini söylerken, iktidarını tehdit edebilecek tek şeyin bir dış müdahale olduğunu belirtti.

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, yalnızca dışardan yapılacak bir askeri müdahalenin kendisini ve kendi hükümetini devirme şansı olduğunu söyledi.

Suriye’de yayımlanan Tavra gazetesine konuşan Esad, ülkedeki muhalefetin Suriye’nin altyapısını vurmayı, ekonomisini çökertmeyi, toplumda tam bir kaos yaratarak Suriye’nin aciz bir devlet dahline gelmesini amaçladığını söylerken, “Bu durumun çok uzağındayız” dedi.

Yalnızca bir ış müdahalenin hükümetin direncini kırma ihtimali olduğunu söyleyen Esad, radikal İslamcıların ele geçirdiği muhalefet nedeniyle dış kuvvetlerin kendi aralarında da bölündüğünü ve bunun pek mümkün olmadığını vurguladı.

Dışarıdan muhalefete her türlü materyalin sağlandığını, duygusal ve psikolojik her türlü araçla yardım edildiğini belirten Esad, tek çözümün dış müdahale olduğunu, ancak bu konuda tereddütlerin bulunduğunu ekledi. Suriye’nin bu evreyi de atlattığı takdirde artık korkacak bir şeyinin kalmayacağını söyleyen Esad, Suriye halkının “kelimenin her anlamıyla” birlik olduğunu, bazı günler terörist saldırı olacağını bile bile işlerine gittiklerini vurguladı.

Kaynak: soL

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları