loading
close
SON DAKİKALAR

Esad’ı Türk Uçakları Vuracak!

Esad’ı Türk Uçakları Vuracak!
Tarih: 01.03.2012 - 12:22
Kategori: Dünya

Suriye’deki şiddet olaylarına son vermek için uluslararası müdahale tartışmaları sürerken, ABD Savunma Bakanlığı tarafından hazırlanan operasyon planının Başkan Barack Obama’ya sunulduğu öne sürüldü.

CNN’in haberine göre, muhalif Özgür Suriye Ordusu’nu silahlandırmaktan kaçınan ABD’nin hazırladığı harekat planı “birçok olasılığı içinde barındırıyor.” Debka sitesi ise bu planın Obama tarafından kabul edilmediğini ve ABD Başkanı’nın “insani koridor kurulması çalışmalarına ağırlık verilmesini istediğini” yazdı. Sitenin “ancak bu çabalar sonuç vermezse yeniden masaya gelebilir” dediği planın detayları şöyle:

- Suriye’nin kuzeyinde Türkiye sınırındaki Tarkuş’tan İdlib, Hama ve Humus’u da kapsayacak şekilde bir ‘güvenli alan’ oluşturulacak.

- Ülkenin yüzölçümünün yaklaşık çeyreğine (46 bin kilometrekare) kurulacak bu güvenli bölgede ülke nüfusunun çeyreğinden fazlası (5.5 milyon) korunacak.

- Sadece hava kuvvetleri müdahale edecek. Kara kuvvetleri çatışmalara girmeyecek.

- Amerikan, Türk, Fransız, İtalyan ve İngiliz uçakları katılacak. Bu uçaklar İncirlik, Diyarbakır ve Kıbrıs’taki Limasol üslerini kullanacak.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları