loading
close
SON DAKİKALAR

Eşcinsel olduğunu açıklayan Robbie Rogers futbolu bıraktı

Eşcinsel olduğunu açıklayan Robbie Rogers futbolu bıraktı
Tarih: 04.04.2013 - 12:44
Kategori: Spor

Şubat ayında eşcinsel olduğunu açıklayan Robbie Rogers, futbol kariyerine nokta koydu...

Ara transfer döneminde Leeds United’a transfer olan ABD’li futbolcu Robbie Rogers şubat ayında kişisel internet sitesinden eşcinsel olduğunu açıklamıştı. Bu olayın ardından bütün gözlerin kendisine çevrildiğini söyleyen Rogers, bu nedenle kariyerine nokta koyduğunu vurguladı.

Rogers “Futbolda eşcinsel olduğunuzu açıklamak imkânsız. Her gün idmana gidiyorsunuz ve spot ışıkları hep üzerinizde. Zaten bir sirk gibiydi. Sonra daha da kötüleşti. Acımasız bir spor. İnsanları alıp kafalarını birbirine vurduran bir spor. Buna bir de eşcinselliği eklemek, iyi bir kokteyl ortaya çıkartmıyor. İyi oynasanız 'Eşcinsel oyuncu iyi oynadı' diyecekler. Kötü oynasanız da 'Eşcinsel olduğundan iyi oynayamadı' diye yazacaklar” dedi.

8 YIL SONRA İNTİHAR ETTİ

Kendisinden önce yalnızca iki futbolcunun cinsel kimliğini açıklama cesareti bulduğunu dile getiren Rogers “Ben kendimi cesur hissettim ve açıkladım. Bu olayı açıkladıktan sonra da baskılardan sıkıldım ve futbolu bıraktım” diye konuştu.

1990 yılında eşcinsel olduğunu açıklayan Justin Fashanu, olaydan 8 yıl sonra intihar etmişti. Bir diğer isimse İsveç alt liglerinde top koşturan Anton Hysen…

“SAKLAYACAĞIMI DÜŞÜNMÜŞTÜM”


Rogers, kişisel internet sitesinde “Bir Sonraki Bölüm” başlıklı blog yazısında “Bütün hayatım boyunca farklı hissettim... 25 yıl boyunca insanlar beni yargılar ve dışlar diye açıklama yapmaktan korktum... Gerçeğin beni hayallerimden ve sevdiklerimden uzaklaştıracağını düşündüm” yazdı.

ABD’li futbolcu 18 kez milli forma giyerek, ülkesini olimpiyatlarda da temsil etmişti.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları