loading
close
SON DAKİKALAR

Eşekle Meclis'e gidecek

Eşekle Meclis'e gidecek
Tarih: 11.02.2012 - 21:50
Kategori: Medya

Yönetmen Yüksel Aksu, Cem Yılmaz ve bir eşekle Meclis'e gitmeyi planlıyor...

Dondurmam Gaymak filmiyle seyircinin büyük beğenisini kazanan yönetmen Yüksel Aksu, ikinci filmi 'Entelköy Efeköy Karşı' filminin sembollerinden Anadolu Eşeği için iki aşamalı bir plan hazırladı... Aksu, şovmen Cem Yılmaz ve bir eşekle Meclis'e gitmeyi planlıyor...

Akşam Gazetesi'nden Volkan Yanardağ'ın haberine göre, Aksu, önceki gün Ekosistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği Başkanı Bahattin Sürücü ile birlikte Meclis Dilekçe Komisyonu Başkanı Mehmet Daniş'i ziyaret etti, eşeklerin ırk çeşitliliğinin korunması için hazırladıkları dilekçeyi sundu. Aksu, dilekçesinde Türkiye'de 1992'de 894 bin eşek yaşarken, bu sayının 2008'de 329 bine düştüğünü vurguladı. 

Eşeğin Anadolu'da binlerce yıl hayatı kolaylaştırdığını vurgulayan Aksu, 'Nasreddin Hoca örneğinde görülebileceği gibi Anadolu bilgeliğinin ve kırsal yaşam tarzının sembolü olarak algılanabilecek eşeklerin yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olduğu ortada' dedi. Dilekçede eşeğin çiftlik hayvanı kategorisine alınması böylece teşviklerden yararlandırılması, konuya ilişkin duyarlılığı artırıcı çalışmaların yapılması istendi.

MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'ı da ziyaret eden Aksu, eşeğin tüzel tanımının olmadığını belirterek şunları aktardı: Tüzel tanımının yapılması gerekir; çünkü nesli tükenmekte. At savaşın ve öldürmenin sembolüdür; eşek ise yine tarihi ve mitolojide insana davranışın, insana hizmetin ifadesidir.

O nedenledir ki dervişler, abdallar ve evliyalar ata değil eşeğe binmiştir. Nasreddin Hoca, Hacı Bektaş ve Pir Sultan Abdal örnekleridir' dedi. Aksu ile Cem Yılmaz önümüzdeki günlerde bir eşekle Meclis'e gelmeyi planlıyor. Milletvekili Türkkan da ekibi kapıda karşılayarak içeri alacak. Böylece eşeğe kimlik de verilmiş olacak.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları