loading
close
SON DAKİKALAR

Esin Köymen'den Ali Kılıç'a tepki: Maltepe Belediyesi'nin parselini satıyor

Esin Köymen'den Ali Kılıç'a tepki: Maltepe Belediyesi'nin parselini satıyor
Tarih: 10.07.2020 - 18:30
Kategori: Gündem

Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Esin Köymen, Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç'ın Meclis toplantısında Tahincioğlu'ndan alınan arsayla ilgili yaptığı açıklamanın gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Ali Kılıç 8 Temmuz Çarşamba günü yapılan Belediye Meclis toplantısında Tahincioğlu'ndan alınan arsayla ilgili açıklama yaptı. Kılıç şunları kaydetti:

"Tahincioğlu arsasıyla ilgili bir algı var. Bu arsayla ilgili sanki yarın ihaleye çıkılıp satılıyor gibi bir algı oluşturuluyor. Böyle bir şey yok. Olası bir sıkıntıda personelin maaşını ödeyemezsek Hazine bana para göndermezse bir şekilde bunların parası çıkmak zorunda. 

Tahincioğlu'nda bir hizmet binası yapılıyor. Orada hizmet binasının dşında Tahincioğlu ile kavga ede ede 2,5 dönüm daha kopardığımız bir yer var. Adamlar orada bloklarını yapmışlar. Bizim hizmet binasıyla ilgili sorun yok. Hizmet binasının önümüzdeki haftalarda temelini atacağız. Hizmet binasının arsasıyla diğer taraftaki 2,5 dönüm alan arasında fark var. Bizim hizmet binasının yerini satmak gibi bir derdimiz yok." 

Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Esin Köymen, söz konusu alanla ilgili bir imar planı paylaşarak açıklama yaptı. 

Söz konusu alanla ilgili imar planı şöyle:

Esin Köymen, Ali Kılıç'ın "Tahincioğlu ile kavga ede ede 2,5 dönüm alanı aldığına' ilişkin sözlerinin gerçeği yansıtmadığını söyledi. Köymen, "O parsel köy tüzel kişiliği zamanında Yeni Kariye köyünün mülkiyetindeydi. Belediye olunca da zaten Maltepe Belediyesinin mülkiyetine geçmiş oldu. Zaten Maltepelilerin mülkü idi orası" ifadelerini kullandı.

Esin Köymen'in açıklaması şöyle:
"Maltepe Belediye Başkanı satışa çıkarılan arazinin plandaki mavi alan (belediye hizmet alanı) değil, sağ alt köşedeki parsel olduğunu hatırlatmış. Bunu biliyoruz zaten. Yukardaki parseli satamazsınız çünkü mülkiyeti sizde değil. O parselin sadece 133 m2'si Maltepe Belediyesi'nde. Yaklaşık 3850 m2 si de TOKİ'nin. Alttaki 2400 m2 parsel Maltepe Belediyesi'nin, bu parseli satıyorsunuz. Ama bir düzeltme yapalım. Başkanın meclis toplantısında ifade ettiği "... Tahincioğlu ile pazarlık yapıp, o parseli aldım..." sözü doğru değil. O parsel köy tüzel kişiliği zamanında Yeni Kariye köyünün mülkiyetindeydi. Belediye olunca da zaten Maltepe Belediyesinin mülkiyetine geçmiş oldu. Yani kimse Maltepeliye birşey vermedi. Zaten Maltepelilerin mülkü idi orası. Tam da bu nedenle arazinin satılmasını bir Maltepeli olarak ben de kabul etmiyorum. İşçilerin maaşlarını ödeyemeyecek duruma gelmişsse belediye, harcamalardan kısıtlama yaparak önlem almanızı öneririm. Yoksa mülkler biter, sorun devam eder."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları