loading
close
SON DAKİKALAR

Esin öğretmenin ölümündeki üçüncü kişi kim?

Esin öğretmenin ölümündeki üçüncü kişi kim?
Tarih: 10.01.2013 - 18:04
Kategori: Kadın

Esin Güneş'in ölümünün "kaza mı, cinayet mi" sorusunun araştırıldığı yargılamada, uzman raporunda ortaya çıkan üçüncü DNA'nın kime ait olduğu araştırılıyor...

Siirt'te, şiddet gördüğü iddiasıyla eşine açtığı boşanma davası sürerken, 2010 yılında Tillo Kalesi'ndeki uçurumun dibinde cesedi bulunan ve kazayla düşüp öldüğü ileri sürülen 25 yaşındaki öğretmen Esin Güneş ile ilgili Siirt Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya devam edildi. Esin öğretmenin ailesinin avukatlarının sanıklar için tutuklama ve adli kontrol talepleri reddedilirken, mahkeme daha önce Esin öğretmenin tırnakları arasında bulunan dokunun DNA testi için yeniden Jandarma Kriminal Laboratuvarına yazı yazılmasına karar verdi.

Siirt Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, tutuksuz yargılanan sanıklar Esin öğretmenin eşi Güven Güneş ile Beşir Üzüm, avukatları, Esin Güneş'in ailesinin avukatları, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının avukatı ve CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur ile Türkiye Kadın Cinayetleri Platformu üyesi bir grup kadın hazır bulundu.

Duruşmada söz alan Esin öğretmenin ailesinin avukatı Selçuk Kozağaçlı, Adli Tıp Uzmanları Derneği ve Kocaeli Üniversitesi'nden bilimsel mütalaa talep ettiklerini, ancak henüz ellerine ulaşmadığını belirterek, mahkemeden süre istedi.Kozağaçlı, daha önce mahkemeye sundukları uzman raporunda, alınan tırnak örneklerinden birinin sanıklar dışında bir kişiye ait olduğu yönündeki değerlendirmeyi ve Esin öğretmenin kan örneğinin uygun olarak alınmadığı için incelenemediğini hatırlattı ve bu karışıklıkların giderilmesini talep etti.

Avukatlar, tutuksuz sanıklar için tutuklama talebinde de bulundu.

Savcı, sanıklar için yurtdışına çıkış yasağı istedi


Duruşmada Cumhuriyet Savcısı da sanıklara, Esin Güneş'in ilk düştüğü yere inip inmediklerini sordu. Sanıklar, inmedikleri yanıtını verdi. Jandarma Kriminal laboratuvarınca hazırlanan uzman raporuna savcı da değinerek, burada sanıklar dışında üçüncü bir erkeğe ait DNA profili bulunduğunu söyledi. Savcı, karışıklığın giderilmesi için Jandarma Kriminal Laboratuvarına müzekkere yazılmasını, sanıklara yurt dışına çıkış yasağına ilişkin adli kontrol kararı verilmesini talep etti.

Mahkeme, "toplanmayan her hangi bir delilin olmadığını, sanıkların delilleri karartamayacağı" gerekçesiyle tutuklama taleplerini reddetti; sanıklardan Beşir Üzüm'ün duruşmalardan vareste tutulmasına karar verdi. Mahkeme ayrıca, Jandarma Kriminal Laboratuvarına müzekkere yazılarak daha önceki uzmanlık raporunda, "C kodlu şahıstan elde edildiği söylenen DNA profilinin, tırnaktan mı, yoksa tırnak arasından mı, tespit edilen dokudan mı elde edildiği" hususunun sorulmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

Annesinin tepkisi


Esin öğretmenin annesi Fahriye Işık, duruşma öncesinde karşılaştığı ve sanıkların ailesiyle iş ortağı olduğunu ileri sürdüğü Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak'tan yardım talep etti. Sadak ise öyle bir ortaklığı bulunmadığını belirterek, yargılamanın sonunu beklemek gerektiğini söyledi. Sadak, "Senin kızın benim kızımdır. Gerçeğin ortaya çıkmasını ben de istiyorum" diye karşılık verdi. Anne Fahriye Işık da, "Gelsinler Kuran'a el basıp yemin etsinler, 'kaza' diye, ben de davadan vazgeçeceğim" dedi.

Duruşmayı takip eden CHP İstanbul Milletvekili Melda Onur da, adliye önünde yaptığı açıklamada, yargının her iki ailenin de vicdanını rahatlatacak bir karar alması gerektiğini belirterek, "Karar duruşması diye bekleniyor, bilemiyorum ne çıkar? Ama yargının geldiği şu noktada eğer bütün deliller doğru incelenmiyorsa, bilirkişi raporlarına dikkat edilmiyorsa, alınan kararlar da toplumun vicdanı rahat olmuyor" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın, "Resmi nikah ve 3 çocuk yapın" sözüne atıfta bulunan CHP'li Onur, "Kanaat önderlerine ve siyasetçilere ve özellikle hükümet üyelerine buradan bir çağrıda bulunmak istiyorum; gittikleri yerde resmi nikah kıyılmasını isteyerek çocuk yapılmasını öneriyorlar. Ama hiç bir zaman, 'aman eşlerinize şiddet uygulamayın' diye bir tembihte bulunmuyorlar" diye konuştu. 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları