loading
close
SON DAKİKALAR

Eski bakan Atilla Sav hayatını kaybetti

Eski bakan Atilla Sav hayatını kaybetti
Tarih: 16.12.2020 - 21:53
Kategori: Yaşam

Eski Bakanlardan, TBB eski başkanı CHP PM üyesi ve Milletvekili Av. Atilla Sav 89 yaşında hayatını kaybetti.

CHP eski Parti Meclisi üyesi Levent Eyipişiren, sosyal medya hesabından eski bakan Av. Atilla Sav'ın hayatını kaybettiğini duyurdu. CHP'li Eyipişiren; "Ankara Barosu ve TBB'nin eski başkanlarından, eski çalışma Bakanımız, milletvekilimiz, Parti Meclisinde beraber görev yapma onuru yaşadığım, Önseçim için 75'e karşı 6 üye beraber oy kullandığımız Atilla Sav'ı yitirdik" dedi.

2019'da TBB’nin 50. Yılında, Türkiye Barolar Birliği (TBB) Yönetim Kurulu “Türkiye Barolar Birliği Onur Ödülü”nü, Barolar Birliği’nin önceki başkanlarından Avukat Atilla Sav'a vermişti.

Atilla Sav kimdir?

1931 Ankara doğumlu olan Atilla Sav, Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdi. Serbest avukatlık, Ankara Barosu ve 8 Mart 1980 - 12 Mayıs 1983 tarihleri arasında Türkiye Barolar Birliği Başkanlığı, tiyatro eleştirmenliği, yazarlık, SODEP kurucu üyeliği, 20. dönem Hatay Milletvekilliği, TBMM Anayasa Komisyonu Başkanlığı ile 33. Hükümet’te TBMM dışından Enerji ve Tabii Kaynaklar ile Çalışma Bakanlığı yapmıştır. Evli ve iki çocuk babasıdır.

Kaynak : wwww.istanbulgercegi.com - Dilfiraz Değerli

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları