loading
close
SON DAKİKALAR

Eski Kocası tarafından öldürülen Gülşah Sarcan'ın davasına başlandı

Eski Kocası tarafından öldürülen Gülşah Sarcan'ın davasına başlandı
Tarih: 10.05.2013 - 10:24
Kategori: Kadın

Eski eşi tarafından öldürüldükten sonra TEM otoyolu kenarına atılan bir çocuk annesi 25 yaşındaki Gülşah Sarcan'ın katilinin yargılanmasına 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı...

Eski eşi tarafından öldürüldükten sonra TEM otoyolu kenarına atılan bir çocuk annesi 25 yaşındaki Gülşah Sarcan'ın katilinin yargılanmasına 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı. 

Hakkında 'Kasten adam öldürmek' suçundan müebbet hapis cezası istenen tutuklu sanık Sinan Seven, Gülşah Sarcan'ın annesi Bağdagül Sarcan ile taraf avukatları katıldı. 

Eski eşinin daha önceleri kendisini aldattığını öne süren sanık Sinan Seven savunmasında, "Hasta olan oğlumu hastaneye götürecektim. Çocuğumun kimliğini almaya gittiğimde maktülde benimle geleceğini söyledi. Hastaneden sonra birşeyler yemek için bir restorana gittik. Tekrar arabaya bindik. Eşim ön sağ koltukta, çocuğumuz arka koltukta oturuyordu. Benden ayrılıp dönmek istemeyen eşime neden böyle yapıyorsun dedim' O da 'Artık bitti ben sana bir daha geri dönmeyeceğim başka biriyle görüşüyorum. rahatım yerinde' dedi. Beni kendinden soğutmak için mi bunları söylüyorsun' dedim. O da herşey gerçek soğutulacak birşey yok' dedi. Sözlerine dayanamadım ve üzerimde bulunan bıçakla çeşitli yerlerinden bıçakladım. Onu bıçakladığım sırada çocuğumuz arka koltukta uyuyordu" dedi. Gülşah Sarcan'ı bıçakladıktan sonra ne yapacağını bilemez hale geldiğini savunan Seven, "Hastaneye götürmek istedim, ancak kendimi kaybetmiş gibiydim. Nabzına baktım, nabzı atmıyordu. Cesedi yaklaşık bir saat süreyle araçta kaldı. Daha sonra bir yerde yol kenarına bıraktım" diye konuştu.


‘KIZIMIN ALDATTIĞI İDDİASI YALAN’

Müşteki Bağdagül Sarcan ise, "Sanığın kızımın kendisini aldattığı iddiası yalandır. Kızım öldürüldüğü sırada sanıktan boşanmış durumdaydı. Aralarında bir ilişki yoktu. O sırada arabada bulunan torunum sanığın annesini öldürdüğünü gördüğünü ifade etti. Maktülden kanlar aktığını gördüğünü ondan kanlar akarken sanığın telefonla ablasıyla görüştüğünü sonrada sanık tarafından ablasına teslim edildiğini söylemiştir. Şikayetçiyim, davaya müdahil olmak istiyorum. Sanığın cezalandırılmasını istiyorum" dedi. Bağdagül Sarcan ve Ercan Sarcan'ın davaya müdahil olma talebini kabul eden mahkeme sanık Sinan Seven'in tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi. 

Öte yandan duruşma öncesi Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde bir araya gelen "Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu" adliye karşısında bir basın açıklaması yaptı. Açıklama adliyenin C kapısının basın açıklamalarına geçtiğimiz günlerde yasaklanması üzerine Çağlayan Meydanı'nda yapıldı. 

Açıklamaya Gülşah Sarcan'ın ailesi de katılırken, acılı anne torununun annesi öldürülürken orada olduğunu ve cinayete şahit olduğunu belirterek, "Bir çocuğun gözünün önünde annesinin boğazı kesilir mi? Bunlar af olunur mu? Bunlar şimdi çıkacak ne yalanlar söyleyecek iyi hallerinden cezayı düşürmeye çalışacak. Adalet istiyorum. Katilin ailesinden de hesap sorulsun. Benim kızımın kanı yerde kalmasın. Bende mi kan dökeyim, adalet bunu mu istiyor?" şeklinde konuştu. Basın açıklamasını yapan 'Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'' üyelerinden Elife Kaya ise kadın cinayetine kurban giden Gülşah Sarcan için toplandıklarını söyleyerek, davanın sonuna kadar takipçisi olacaklarını ifade etti.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları