loading
close
SON DAKİKALAR

Eskişehir baskını için Çorum'dan polis getirdiler

Eskişehir baskını için Çorum'dan polis getirdiler
Tarih: 31.01.2013 - 15:24
Kategori: Gündem

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik operasyonun Eskişehir dışından getirilen polislere yaptırıldığı bildirildi...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın ve Eskişehir Milletvekili Kazım Kurt, Eskişehir Cumhuriyet Savcılığı’nın, başsavcı kent dışında olduğu bir gün düzenlediği ve büyük tepki çeken operasyon için Çorum, Kocaeli ve Konya’dan polis getirildiğini söyledi.

CHP yetkilileri, 23 kişinin gözaltına alındığı baskınları düzenleyen polislerin başka illerden geldiğinin, gözaltı sırasında ortaya çıktığını söyledi. Gözaltına alınan bürokratların, “Sizi Eskişehir’de hiç görmedik. Yeni mi geldiniz” soruları üzerine polisler, operasyon için Çorum, Kocaeli ve Konya’dan geldiklerini belirtti. Emniyetteki sorgulamayı da bu polislerin yaptığını bildirdi.

Operasyonun siyasi olduğunu ifade eden Günaydın, “Bu polisler cumartesi günü Eskişehir’e geliyor, pazartesi günü de operasyon oluyor. Eskişehir Başsavcısı’nın şehir dışında olduğu bir dönemde yerine bakan savcının emriyle operasyon oluyor. Bu çok ilginç” dedi

Gözaltına alınan belediye bürokratlarının polislerin dışarıdan geldiğini öğrenince emniyette ifade vermeyi reddettiklerini açıklayan Kurt, dışarıdan getirilen polislerin kendilerini ihale yolsuzluğu konusunda “uzman” olduklarını iddia ettilerini söyleyerek, sanki Eskişehir’de uzman polis yokmuş gibi üç ilden polis getirilmesine şu tepkiyi gösterdi:

“Siz dışarıdan birilerini getirmek suretiyle bir çaba içine giriyorsanız, o zaman bizim bu soruşturmanın ana hatlarına güvenimiz kalmaz. Eskişehir'de onlarca bu işin uzmanı emniyet görevlisi dururken, Ankara, Kocaeli, Konya, Çorum'dan niçin polis gelmiştir? Buna itiraz ediyoruz.”

Bu arada, gözaltına alınan 23 kişiden adliyeye çıkartılan beş kişi tutuklandı. Tutuklanan bürokratlar Selahattin Arpacı, Recai Erdir, Tuna Gürsel Gülerşen ile belediye şirketinin yöneticileri Rıza Oruçhan Tansel ve Ercenk Şıkyazar. 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları