loading
close
SON DAKİKALAR

Eskişehir'de 65 yaş ve üstüne sokağa çıkma kısıtlaması

Eskişehir'de 65 yaş ve üstüne sokağa çıkma kısıtlaması
Tarih: 08.11.2020 - 11:06
Kategori: Yurt

Eskişehir’de 65 yaş ve üstündekiler için 10.00 ile 16.00 saatleri dışında sokağa çıkma kısıtlaması getirildiği duyuruldu.

Eskişehir İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, kentte son dönemlerde artan koronavirüs vakalarının ardından yeni tedbirler aldı. Buna göre, 65 yaş ve üstündekilere 10.00 ile 16.00 saatleri dışında sokağa çıkma kısıtlaması getirildi.

Kısıtlamalara uymayanlara ilgili maddeler gereğince para cezası uygulanacağı belirtilen açıklamada şöyle denildi: 

"İlimizde yaşayan 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımızın her gün 10.00- 16.00 saatleri arasında sosyal mesafe kuralına riayet etmek ve maske takmak kaydıyla dışarı çıkabilmelerine, bu saatler dışında kalan saatlerde ikametlerinden dışarı çıkmalarının yasaklanmasına, sokağa çıkmaları kısıtlanan 65 yaş ve üzeri vatandaşlarımızdan, kamu görevinin niteliği, mevcut durumun aciliyeti ve kamu hizmetinin sürekliliğinin sağlanmasında hizmetine ihtiyaç duyulacak başta doktorlar, sağlık çalışanları, eczacılar, belediye başkanları, kurum il müdürleri, sosyal hizmet kuruluşları görevlileri vb. olmak üzere kamu görevlileri ile kamu hizmeti yürütenlerin, işletme sahibi, esnaf, tüccar, sanayici, serbest meslek sahipleri ile çalışanlardan durumlarını, aktif sigortalılıklarını gösteren SGK hizmet belgesi, vergi kaydı, şirket yetki belgesi, oda ve birlik kimliğinden biriyle belgeleyenlerin muaf tutulmasına oy birliği ile karar verildi."

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları