loading
close
SON DAKİKALAR

Ethem Sarısülük davası: Sanık polisin fotoğrafı çekilecek

Ethem Sarısülük davası: Sanık polisin fotoğrafı çekilecek
Tarih: 02.12.2013 - 13:54
Kategori: Gündem

Ethem Sarısülük'ü öldürmekle suçlanan polis Ahmet Şahbaz'ın yargılandığı davanın 3. duruşması Ankara Adliyesi'nde görülüyor...

Ankara ’daki Gezi Parkı protestolarına polis müdahalesi sırasında, göstericiler arasında yer alan Ethem Sarısülük ’ü öldürmekle suçlanan polis Ahmet Şahbaz'ın yargılandığı davanın 3. duruşması Ankara Adliyesi'nde görülüyor. Dava öncesinde, polis Ankara Adliyesi önünde geniş bir yığınak yaparken, davayı takip etmek ve Sarısülük ailesine destek vermek için çok sayıda gösterici de Adliye önüne geldi.

Bu arada telekonferans yoluyla ifade veren sanık polis Ahmet Şahbaz da Şanlıurfa 'daki duruşma salonuna getirildi. Şahbaz’ın sorgusu kimlik tespitiyle başlarken, Sarısülük ailesinin avukatları "Sanığın gerçek sanık olduğunu nereden bilelim. Dosyada sanığın fotoğrafı ve TC kimliği bile yok. Sanık farklı bir TC numarası verdi. Oradaki sanığın gerçek sanık olup olmadığını bilmiyoruz. Fotoğrafını istiyoruz. Doğru kimlik tespiti yapılmıyor" sözleriyle bu tespite itiraz ettiler.

Avukatların doğru kimlik tespiti talebini değerlendiren mahkeme heyeti Ahmet Şahbaz'ın fotoğrafının çekilmesi, imzasının alınıp elektronik imza yoluyla gönderilmesi kaydıyla duruşmaya devam etme kararı aldı.

Bu arada sanık polis Ahmet Şahbaz'ın görüntüsü salondaki ekrana geldi. Şahbaz'ın yine gözlük ile takma kaş ve bıyık taktığı görüldü.

Ahmet Şahbaz ikametgâh adresi olarak ‘Şanlıurfa emniyet Müdürlüğü’nü gösterdi. Ev adresine ilişkin soruya ise, "Şu an sahibi olduğum bir ev yok" yanıtı verdi.

Bu esnada Sarısülük ailesinin avukatları, cinayet zanlısı polisin yüzündeki bıyık, gözlük ve kaşın takma olup olmadığının kontrol edilmesini talep etti. Avukatlar, salonda silahlı polis ve jandarma olmasına da itiraz ederek, bu kişilerin dışarı çıkarılmalarını ve silahlarını teslim etmelerini talep etti.

Mahkeme, avukatların duruşmadaki silahlı polislerin çıkartılması talebi ile sanığın takma peruğu ve bıyığının çıkartılması istemini reddetti

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları