loading
close
SON DAKİKALAR

Ethem'in vurulduğu yerde oturma eylemi

Ethem'in vurulduğu yerde oturma eylemi
Tarih: 18.06.2013 - 13:19
Kategori: Sağlık, Yaşam

Ankara'da 1 Haziranda Taksim Gezi Parkı direnişinde yaşamını yitiren OSTİM işçisi Ethem Sarısülük'ün vurulduğu yerde anılıyor...

Ankara'da 1 Haziranda Taksim Gezi Parkı direnişine destek vermek amacıyla yapılan gösteride polisin hedef gözeterek ateş ettiği ve yaşamını yitiren OSTİM işçisi Ethem Sarısülük'ün vurulduğu yerde anılıyor. Ethem'in vurulduğu yer olan Kızılay Güvenparkı yanında, ağabeyi Mustafa Sarısülük oturma eylemine başladı. Kardeşinin vurulduğu yerde yorgunluğu ve üzgün oluşu yüzüne yansıyan ağabey Sarısülük'e çok sayıda kişi hem taziye dileklerini dile getiriyor hem de destek veriyor. Tek başına oturma eylemine geçen ağabey Sarısülük'e çok sayıda kişi de eşlik etmeye başladı.

Ethem'in vurulduğu yere karanfiller bırakıldı. Çok sayıda yurttaş, ağabey Sarısülük'ü oturma eyleminde görmesi üzerine, en yakın yerden aldıkları karanfilleri Ethem'in vurulduğu yere bırakıyor. Yere bırakılan karanfillerin yanı sıra Ethem'e ilişkin döviz ve posterler de bırakıldı. "Hepimiz Ethem'iz" dövizi Ethem'in başından vurulduğu yere bırakılırken, aynı zamanda Ethem'in posteri ve üzerinde "Ölümsüzdür" yazısı bulunan poster de yer aldı. Öte yandan, Gezi Parkı protestolar ıboyunca yaşamını yitiren Abdullah Can Cömert, Mehmet Ayvalıtaş ve Ethem Sarısülük'ün aynı pankartta yer alan posteri de yere bırakılan karanfillerin üzerine konuldu.

Ağabey Sarısülük'ün oturduğu yerden geçen çok sayıda yurttaş da yaşananlar karşısında üzgün oldukları ve polise tepkilerini de zaman zaman gösterdikleri görüldü.


SARISÜLÜK'Ü VURAN POLİSİN KİMLİĞİ SAVCILIKTA

Öte yandan Sarısülük'ü vuran polisin kimliği savcılığa, silahı ise kriminal incelemeye gönderildi. Sarısülük’ün avukatı Kazım Bayraktar, A.Ş isimli polis hakkındaki soruşturmanın sürdüğünü, savcılığın ifadesine başvuracağını söyledi.

Bayraktar, “Savcı, polis memurunun ifadesini alacak. Silahı da kriminal inceleme için İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Biz jandarma kriminale gönderilmesini bekliyorduk. Neden İstanbul’a gönderildiğini de savcılıktan öğreneceğiz” dedi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları