loading
close
SON DAKİKALAR

Everest'in zirvesinde birbirlerine girdiler

Everest'in zirvesinde birbirlerine girdiler
Tarih: 29.04.2013 - 15:51
Kategori: Dünya

Everest Dağı'na tırmanan Avrupalı iki dağcı 7 bin metre yükseklikte kendilerine rehberlik yapan şerpalarla yumruk yumruğa birbirine girdi...

Daily Mirror’ın haberine göre, İtalyan dağcı Simboli Moro ve İsviçreli dağcı Wool Stick 7 bin metredeki üçüncü kamptan zirveye çıkmak üzere harekete geçtikten kısa bir süre sonra henüz bilinmeyen bir nedenle rehber şerpalarla yumruklaşmaya başladı.

Olaydan ana kampa verilen haber üzerine haberdar olan yetkililer dağcılara geri dönme talimatı verdi. Ancak Avrupalı dağcıların hemen geri dönmesi halinde olayların daha da büyüyebileceği belirtilince dağcılar 7 bin metredeki üçüncü kampta kaldı.

Tırmanışı organize eden şirket Nepal hükümetinin iki dağcının güvenliği konusunda güvence vermemesi halinde dağdan inişin bir süre daha gerçekleşmeyeceğini bildirdi.

Nepal polisi ise dağcıların bulunduğu yükseklikte müdahale etmelerinin mümkün olmadığını belirterek, dağdakilerin dönmesinden sonra gerekli yasal işlemlerin yapılarak sorumluların cezalandırılacağını duyurdu.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları