loading
close
SON DAKİKALAR

Evlilikleri Kaynana Okulu projesi kurtaracak

Evlilikleri Kaynana Okulu projesi kurtaracak
Tarih: 14.11.2013 - 19:25
Kategori: Gündem

Günümüzdeki evliliklerin daha sağlam temeller üzerine atılmasını amaçlayan ''Evlilik Okulu'' projesinin ardından şimdi de ''Kaynana Okulu'' projesi gündemde...

Zirve Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Doç. Dr. Fatih Töremen, yaptığı yazılı açıklamada, boşanma oranlarında yaşanan artışın önüne geçebilmek ve daha sağlam evlilikler için, Şahinbey Belediyesi iş birliğiyle bir yıldır, “Evlilik Okulu” projesi yürüttüklerini dile getirdi.

Kaynanalar da Projeden Nasibini Aldı

Evlilik Okulu projesindeki amacı, aile içi iletişimi sağlamak ve aile olma bilincini gençlere aşılayarak boşanma oranlarını düşürmek olarak özetleyen Töremen sözlerine şöyle devam etti:
“Gaziantep sistematik olarak örnek bir il oldu ve aile kavgaları bitene kadar projeye devam edeceğiz. Hafta sonlarında çiftlere 6 saat eğitim veriliyor. Her ay yeni bir grup oluşturuluyor. Şu ana kadar 2 bine yakın kişiyi mezun ettik. Eğitim kapsamında katılımcılara aile içi iletişim, kadına yönelik şiddetin önlenmesi, kadın hakları ve kadın- erkek farklılıkları konusunda bilgi veriliyor. Kaynanalar da gençler gibi bilinçlendirilmeli. Toplumsal sorunlara tüm kaynaklarımızı seferber ederek, ülkemizin sosyal ve kültürel alanlarda da gelişmesine öncülük ediyoruz. Bu projelerle, üniversitelerin kapalı kapılar ardında toplumdan uzak yaşayamayacağını gösteriyoruz.” ( Hürriyet Aile)

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları