loading
close
SON DAKİKALAR

Evrensel muhabirine sokak ortasında tehdit

Evrensel muhabirine sokak ortasında tehdit
Tarih: 15.02.2013 - 19:18
Kategori: Medya

Evrensel gazetesi Ankara muhabiri Hasan Akbaş, yolda yürürken kimliği belirsiz kişiler tarafından durdurularak tehdit edildi...

Ankara’da kimliği belirsiz grupların muhalif kimliği bilinen kişilere yönelik saldırı ve tehditlerini sıkça haberleştiren Evrensel Ankara muhabiri Hasan Akbaş, sokak ortasında bir grup tarafından tehdit edildi. Akbaş, dün (14 Şubat) akşam saatlerinde Sıhhiye’deki Sağlık Bakanlığı önünde yürüdüğü sırada 20-25 yaşlarında, kirli sakallı, kaşe montlu, 175-180 cm. boylarında bir kişi tarafından “Çantalı, buraya gel” denilerek durduruldu. Akbaş’ın etrafını saran 5-6 kişilik grup, Abdullah Öcalan ve Deniz Gezmiş’e küfretti ve Akbaş’ın da küfretmesini istedi.

Telefonu çalan Akbaş’ın konuşmaya çalıştığını gören grup, “Tamam gelin, sonra hallederiz” diyerek Akbaş’ın yanından uzaklaştı. Takibini bir süre daha sürdüren grup, tehditler ve küfürler savurduktan sonra Akbaş’ın arkasından uzaklaştı.

Evrensel gazetesinde olayı anlatan Akbaş, “Bir muhabir olarak yaşadığımın ciddi bir saldırı olduğunu düşünüyorum. Telefonum çalmasaydı başıma neler gelirdi belli değil” dedi. Daha önce de bunun gibi olayları haberleştirdiğini hatırlatan Akbaş, konuyla ilgili olarak Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunacağını açıkladı.

Ankara’da 18 Aralık 2012’deki ODTÜ direnişinin sonrasında da kimliği belirsiz gruplar, sokakta gördükleri öğrencilerin yolunu çevirmiş ve “ODTÜ’lü müsün” diye sormuştu. Öğrencilerin Deniz Gezmiş’e küfretmesini isteyen grup üyeleri, tüm şikayetlere ve suç duyurularına karşın yakalanamamıştı.


Sendika.org

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları