loading
close
SON DAKİKALAR

Evrensel Yazarı Ender İmrek'e 'Cumhurbaşkanı'na hakaret' suçlamasıyla dava açıldı

Evrensel Yazarı Ender İmrek'e 'Cumhurbaşkanı'na hakaret' suçlamasıyla dava açıldı
Tarih: 05.04.2022 - 13:23
Kategori: Medya

Evrensel Yazarı Ender İmrek hakkında 31 Temmuz 2021'de Evrensel gazetesinde yayımlanan "Türkiye yanıyor, saray izliyor" başlıklı yazısı gerekçe gösterilerek "Cumhurbaşkanı'na hakaret" suçlamasıyla dava açıldı.

Evrensel Yazarı Ender İmrek hakkında Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı Özel Suçlar Bürosunca 14 Aralık 2021 tarihinde, yazısı gerekçe gösterilerek "Cumhurbaşkanına hakaret" ve "Halkı kin ve düşmanlığa teşvik etmek" suçlamalarıyla soruşturma açılmıştı. Soruşturma, "Cumhurbaşkanı'na hakaret" davasına dönüştü.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, hazırladığı iddianamede, İmrek’in yazısını ve savunmasını ekleyerek “… yazı içeriğinde kullanılan ifadelerin Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı’nın onur, şeref ve saygınlığını rencide edebilecek nitelikte olduğu ve bu surette şüphelinin üzerine atılı Cumhurbaşkanına Hakaret suçunu işlediği…” iddiasında bulundu.

ORMAN YANGINLARINI YAZMIŞTI

İmrek, yazısında Türkiye’de yaşanan yangınlarda çokça gündeme gelen yangın uçakları tartışmasına değinmiş ve ’’Saray’ın kaç uçağı var? 8 mi? 13 mü? Peki yangın uçağı… Türkiye’nin kaç yangın uçağı var… Saraylara harcanan o paralarıyla kaç yangın uçağı alınırdı? Beş mi? 10 mu… Kaç? Kıbrıs’a kaç uçakla gittiler? 8 miydi? 8 uçakla gittikleri Kıbrıs’ta, Kıbrıslılara verile müjde neydi? Yeni bir saray…’’ ifadelerini kullanmıştı.

İmrek, soruşturma üzerine gittiği adliyede verdiği ifadesinde, yazıyı yazdığı tarihte ülke genelinde meydana gelen orman yangınlarına müdahalelerin eleştirisi amacıyla bu yazıyı kaleme aldığını belirtmişti. İmrek, “Yazıda kesinlikle Cumhurbaşkanı'na veya başka bir devlet görevlisine hakaret kastıyla bir kelime kullanmadım. Yine halkı kışkırtacak asılsız herhangi bir şey yazmadım... Soruşturmaya konu yazı da basın özgürlüğü kapmasında olup suç unsuru içermemektedir…” demişti.

"BİZİ SUSTURMAK İSTİYORLAR"

İmrek, soruşturmanın davaya dönüştüğü bilgisini sosyal medya hesabında paylaşarak, “Bizi susturmak istiyorlar. Cumhurbaşkanına hakaretten bir dava daha açıldı… Yazıda tek bir suç unsuru yok. İddianameye yazıyı olduğu gibi koymuşlar ve iddia Cumhurbaşkanına hakaret…” dedi.

Kaynak : wwww.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları