loading
close
SON DAKİKALAR

‘Eyyubi’den sonra Erdoğan geliyor’

‘Eyyubi’den sonra Erdoğan geliyor’
Tarih: 05.10.2011 - 16:52
Kategori: Siyaset

İngiliz Financial Times (FT) gazetesi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Kuzey Afrika ziyaretine dikkat çekerek,”Erdoğan’ın popülaritesinin Araplar ve Batı için paha biçilemez bir kazanç olduğunu” yazdı

Gazetede Londra’dan David Gardner’ın kaleme aldığı haberde, Başbakan Erdoğan’ın Kuzey Afrika’daki ziyaretlerini sürdürdüğü belirtilerek, Erdoğan için “Arap dünyasındaki en popüler siyasetçi olduğunu haklı bir şekilde iddia edebilir” denildi.”Bazı kişiler Erdoğan’ın, 1187’de Kudüs’ü Haçlılardan geri alan Mezopotamyalı Kürt lider Selahattin Eyyubi’den bu yana Arapların en fazla hayranlık duyduğu Arap olmayan lider olduğunu söylüyor” denilen haberde, Erdoğan’ın İsrail’i hedef alan açıklamaları nedeniyle Batı’da eleştirildiğini kaydetti. Haberde, şöyle denildi:

“Şimdiye kadar Erdoğan, tehlikeli bir rakip olan, İranlı mollaların agresif ve mezhep ayrılığı güden İslamcılığını zorlanmadan yendi. Türkiye ile İran arasındaki bu bölgesel çekişme Arapların batı destekli despotlardan arınmış, yeni bir demokratik düzen kurmaya çalıştığı bir dönemde Ortadoğu'nun geleceğinin belirlenmesine katkıda bulunacak.”
ANKA’nın haberine göreyse, aynı gazete Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ve İngiltere Başbakanı David Cameron’un  bu ülkeye yaptıkları geziyi değerlendirirken de şunları yazdı:
“Kaddafi döneminde Libya’ya önemli yatırımlar yapan Türk şirketlerinin çıkarlarını korumak istiyor ama bir Fransız yetkilisi, Sayın Erdoğan’ın Cuma günü ziyaretini poz vermek olarak niteledi” diye yazdı. Fransız yetkili ‘Fransa ve Türkiye, çok farklı. Biz, hayatlarımızı tehlikeye attık. Baştan beri oradaydık’ şeklinde konuştu.”

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları