loading
close
SON DAKİKALAR

Facebook ne kadar güvenli

Facebook ne kadar güvenli
Tarih: 31.10.2012 - 20:02
Kategori: Siyaset

CHP'li Dilek Akagün Yılmaz, basında yer alan Facebook'taki özel bilgilerin CIA ve FBI tarafından takibini sordu...

CHP'li Dilek Akagün Yılmaz, basında yer alan Facebook'taki özel bilgilerin CIA ve FBI tarafından takip edildiği yönündeki haberler üzerine Bakan Binali Yıldırım'ın cevapması üzere soru önergesi verdi.

Soru önergesi şöyle;

Günümüzde en çok kullanılan sosyal paylaşım platformu olan Facebook’un CIA ve FBI ile işbirliği ve haber paylaşımı yaptığı basında yer almıştır. Ülkemizde başta devlet yöneticileri olmak üzere, siyasilerin ve vatandaşlarımızın geniş bir biçimde kullandığı Facebook’ta , kişilerin özel bilgileri, fotoğrafları ve paylaşımları yer almaktadır. Bu bağlamda;

1 - Türkiye’de, Facebook kullanıcılarının özel bilgilerinin güvenliği Bakanlığınız tarafından sağlanıyor mu?

2 - Devlet Yöneticileri’nin, Hükümet Üyeleri’nin ve Devlet Görevlileri’nin birçoğunun Facebook’u kullandığı düşünüldüğünde paylaşımlarının, basında iddia edildiği gibi CIA ve FBI tarafından takip edilmesi ülkemiz açısından ne kadar güvenlidir?

3 - Facebook üzerinden, Atatürk’e, Türk Devlet Büyükleri’ne ve ülkemizin bölünmez bütünlüğüne yapılan saldırılar, bakanlığınız tarafından mı, yoksa Facebook’un ABD’de bulunan merkezi tarafından mı denetlenmektedir? Bu konuda önlem alınmakta mıdır?


Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları