loading
close
SON DAKİKALAR

Fahrettin Altun'dan Joe Biden açıklaması: O konuşmayı biliyorduk

Fahrettin Altun'dan Joe Biden açıklaması: O konuşmayı biliyorduk
Tarih: 18.08.2020 - 13:17
Kategori: Siyaset

Cumhurbaşkanı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Joe Biden'ın sözlerinin geçtiğimiz aralık ayında Türkiye'ye yönelik söylediği sözlerin bugün gündem olmasına ilişkin eleştirilere "Hep bir ağızdan '7 ay niye beklediniz' diye soruyorlar. Sizi bekledik. O konuşmayı siz de biliyordunuz biz de" dedi. ...

Cumhurbaşkanı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, ABD Başkan Adayı Joe Biden'ın geçtiğimiz aralık ayında New York Times'a verdiği röportajın Türkiye gündemine yeni oturmasıyla başlayan tartışmalarda muhalefetin kendilerine yönelik eleştirilerine yanıt verdi.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Altun, "Biden'ın 'muhalefetle el ele Erdoğan'ı devireceğiz' sözlerine, konunun muhatabı muhalefet hala net bir cevap veremedi. Hep bir ağızdan '7 ay niye beklediniz' diye soruyorlar. Sizi bekledik. O konuşmayı siz de biliyordunuz biz de. Biz konuştuk. Siz neden sustunuz?" dedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Biden'ın sözlerinin gündem olmasının ardından "Hiçbir emperyal gücün gölgesini dahi kabul etmiyoruz" demiş, "7 ay önce yapılan açıklama ortada dururken bu ülkenin Cumhurbaşkanı kimdi? Bu ülkenin sarayında kim oturuyordu? Dışişleri Bakanı kimdi? Hadi bütün bunlardan vazgeçtim. Pergolacı Fahrettin neredeydi? 7 aydır tepki vermediler. Neden şimdi tepki veriyorlar?" diye sormuştu.

CHP Sözcüsü Öztrak ise dün (17 Ağustos 2020) MYK toplantısının ardından yaptığı açıklamada, "Anadolu Ajansı ancak geçtiğimiz Mayıs ayında, Biden’ın bu sözlerini İngilizce haber yapmış. Ama o da Türkçe haber yapmamış" demişti.

İYİ Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu da hem iktidara hem Biden'ın sözlerine tepki göstermiş, "İktidar değişikliğini sadece milletimiz yapar; siyasetimizi sadece Türk seçmeni belirler. Aylar evvel yapılmış bir açıklamanın, niçin yeni görmüş olduğu, Hariciyemizce muhakkak izaha muhtaçtır" ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları