loading
close
SON DAKİKALAR

Faik Öztrak: 'Daha emekçinin cebine girmeden asgari ücretle alınabilecek mazot 21 litre, benzin 33 litre azaldı'

Faik Öztrak: 'Daha emekçinin cebine girmeden asgari ücretle alınabilecek mazot 21 litre, benzin 33 litre azaldı'
Tarih: 24.01.2024 - 17:00
Kategori: Siyaset

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, “Saray, ‘Mart’a kadar bulduğumu yerim, Mart’tan sonra Allah kerim’ diyerek ekonomide milleti ezecek tufanı yerel seçimler sonrasına erteleyerek işleri idare ederim sanıyor."

CHP’li Öztrak, Aralık sonunda açıklanan yeni asgari ücretin döviz kuruna göre 17 dolar, altın fiyatlarına göre yarım çeyrek altın erdiğini ifade etti. Öztrak’ın açıklamasına göre daha emekçinin cebine girmeden asgari ücretle alınabilecek mazot 21 litre, benzin 33 litre azaldı.

Açıklanan veriler ile vatandaşın yaşadığı gerçekler arasında açılan makasa da dikkat çeken Öztrak, gerçeği eğip büken, hukuku yok sayan bu yönetim anlayışının hem ekonomi hem de devlet yönetimini çürüttüğünü ifade etti.

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak, “Saray, ‘Mart’a kadar bulduğumu yerim, Mart’tan sonra Allah kerim’ diyerek ekonomide milleti ezecek tufanı yerel seçimler sonrasına erteleyerek işleri idare ederim sanıyor. Ama ne anlatırsa anlatsınlar, insanlar yaşadığını bilir. Hakikatin güneşi sonunda tüm yalanları mum gibi eritir. Bugün değilse bile yarın, mutlaka…” değerlendirmesinde bulundu.

CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak bugün sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları ifade etti:

DAHA BİR AY GEÇMEDEN HEM DOLAR HEM ALTIN KARŞISINDA ERİDİ

Aralık ayı sonunda açıklanan yeni asgari ücret, henüz çalışanların cebine girmeden eridi. Asgari ücretin açıklandığı 27 Aralık 2023’ten bugüne kadar geçen 28 günde, asgari ücretle alınabilecek döviz 17 dolar azaldı. Bir ay önce 5,5 çeyrek altın eden asgari ücret, şimdi 5 çeyrek altın ediyor.

BİR TRAKTÖR DEPOSU 5 BİN LİRAYA DOLUYOR

Son bir ayda dünyada ham petrol fiyatları artmadı. Ama ülkemizde; benzinli bir otomobilin deposunu doldurmanın maliyeti 141 lira artarak 2 bin 75 liraya yükseldi. Bir traktör deposunu doldurmanın maliyeti 236 lira artarak 4 bin 913 liraya çıktı. Daha emekçinin cebine girmeden asgari ücretle alınabilecek mazot 21 litre, benzin 33 litre azaldı.

HER ŞEYİN BİR RESMİSİ, BİR GERÇEĞİ VAR…

Ülkede her şeyin bir resmisi, bir de gerçeği var… Resmiyette Anayasa Mahkemesi var, gerçekte yok. İş Mahkemeleri bile AYM’nin kararlarını dinlemez oldu. Resmi işsiz sayısı 3 milyon, gerçeği 9 milyona dayanmış. Makyajlı resmi enflasyon yüzde 64,7 ama gerçek (hissedilen) enflasyon yüzde 129.

GERÇEK ÖTESİ SİYASETLE EKONOMİ VE DEVLET YÖNETİMİ ÇÜRÜYOR

Ne diyordu Tanpınar 1954’te, devrin siyasetini eleştirdiği o kinayeli satılarında: “Hakikati olduğu gibi görmek bir çeşit bozgunculuktur… Newton başına düşen elmaya elma olarak baksaydı, çürümüş diye köşeye atardı. Ama o, bundan bile istifadenin yolunu buldu.” Bu Hükümet; hakikati eğip bükerek, gerçek ötesi siyasetle halk dalkavukluğu yaparak, milletin gözünü boyayarak ekonomi ve devlet yönetiminin her yanını çürütüyor.

HAKİKAT BUGÜN DEĞİLSE, YARIN GALİP GELİR

Saray, “Mart’a kadar bulduğumu yerim, Mart’tan sonra Allah kerim” diyerek ekonomide milleti ezecek tufanı yerel seçimler sonrasına erteleyerek işleri idare ederim sanıyor. Ama Saray ne anlatırsa anlatsın insanlar yaşadığını bilir. Hakikatin güneşi sonunda tüm yalanları mum gibi eritir. Bugün değilse bile yarın, mutlaka…

Kaynak : wwww.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları