loading
close
SON DAKİKALAR

Faik Öztrak; 'Kira sorunu bir ilçedeki, bir kasabadaki, tek bir kişinin sorunu değil; Erdoğan’ın hataları nedeniyle ülkenin tamamına yayılmış bir barınma krizi'

Faik Öztrak; 'Kira sorunu bir ilçedeki, bir kasabadaki, tek bir kişinin sorunu değil; Erdoğan’ın hataları nedeniyle ülkenin tamamına yayılmış bir barınma krizi'
Tarih: 27.11.2023 - 13:09
Kategori: Siyaset

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak; "Saray’ın, “faiz sebep enflasyon netice” diyerek seçim öncesinde uyguladığı irrasyonel politikaların sonuçlarından biri de fahiş kira artışları…"oldu.

CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak;

"Saray’ın, “faiz sebep enflasyon netice” diyerek seçim öncesinde uyguladığı irrasyonel politikaların sonuçlarından biri de fahiş kira artışları…

Şimdi sorumluluktan kaçmak için yine gerçek ötesi popülist siyasetin daniskasını yapıyor.

Kira sorunu bir ilçedeki, bir kasabadaki, tek bir kişinin sorunu değil; Erdoğan’ın hataları nedeniyle ülkenin tamamına yayılmış bir barınma krizi. OECD gibi üyesi olduğumuz uluslararası kuruluşlara göre Türkiye, 2015’ten bu yana kira artışlarında rekorlar kırmış, diğer ülkelere açık ara fark atmış durumda.

Ev sahibi-kiracı kavgaları ayyuka çıktı, insanlar birbirinin canına kıyıyor. Saray ise vatandaşa dürbünün tersiyle bakıyor. Milletin sesini duymuyor, halini görmüyor. Milleti unuttu.

Bu kriz;

Olanın bitenin farkında değilmiş gibi davranarak, işi belediyelere havale ederek, tek bir kişiye TOKİ’den ev bularak ya da “Her şeyi devletten beklemeyin” diyerek çözülmez.

Çözüm; ekonomide ve fiyatlarda istikrarı sağlamaktır. Bu da kaybedilen güvenin yeniden tesis edilmesiyle olur. Ancak Sarayın böyle bir niyeti yok."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları