loading
close
SON DAKİKALAR

Faik Öztrak'tan 24 Kasım Öğretmenler günü mesajı; 'öğretmenlerimizi hem ekonomik olarak hem de çalışma şartları bakımından çağdaş ülkelerdeki meslektaşlarının seviyesine çıkarmayı da içeren bir anlayışla gerekli'

Faik Öztrak'tan 24 Kasım Öğretmenler günü mesajı; 'öğretmenlerimizi hem ekonomik olarak hem de çalışma şartları bakımından çağdaş ülkelerdeki meslektaşlarının seviyesine çıkarmayı da içeren bir anlayışla gerekli'
Tarih: 24.11.2023 - 07:13
Kategori: Siyaset

Faik Öztark; Ülkenin geleceğini elleriyle yoğuran öğretmenlerimiz, milletimizin gönlünde en kıymetli yerde olsa da bugün, eğitim sistemindeki sorunların yanı sıra ekonomik güçlüklerle de mücadele etmektedirler.

CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak 24 Kasım Öğretmenler günü mesajında;

"Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ifadesiyle, geleceğin güvencesi sağlam temellere dayalı bir eğitime, eğitim ise öğretmene dayalıdır. Bir millet muharebe meydanlarında ne kadar parlak zaferler kazanırsa kazansın, o zaferlerin kalıcı sonuçlar vermesinin ancak irfan ordusuna bağlı olduğunu bilen Atatürk, ülkeyi yükselen yeni nesle, yükselen yeni nesli öğretmenlerin ellerine emanet etmiştir.

Ülkenin geleceğini elleriyle yoğuran öğretmenlerimiz, milletimizin gönlünde en kıymetli yerde olsa da bugün, eğitim sistemindeki sorunların yanı sıra ekonomik güçlüklerle de mücadele etmektedirler. Yoksulluk sınırı altındaki öğretmen maaşları, atanamayan öğretmen meselesi, sözleşmeli öğretmenlerimizin sorunlarının üstesinden bir türlü gelinememektedir. Cumhuriyetimizin İkinci Yüzyılında eğitimdeki sorunları çözmek için izlenecek yol, eğitim politikalarının tüm taraflarla istişare halinde masaya yatırılması, Atatürk ilke ve devrimleri ışığında bilimsel temellere oturtulmuş, çağın gereklerine ve ihtiyaçlarına cevap veren bir eğitim sisteminin kurulmasının sağlanmasıdır.

Milletimiz devrin egemen güçlerine karşı omuz omuza vererek zafer kazanmış büyük bir millet, Türkiye Cumhuriyeti Devleti kurulduğu günden bu yana tüm sınamaları geçmeyi başarmış büyük bir devlettir. Büyük olsa da hiçbir sorun çözümsüz değildir. Bu ülke doğru bir yönetimle; adalet, üretim, paylaşım ve sürdürülebilirlik sütunları üstünde yükselen; gençlerimizi, başka ülkelerdeki akranları kadar sürede, onlar kadar çalışıp üretecek ve kazanacak yeteneklerle donatmayı, özgür ve yaratıcı düşüncenin önünü açmayı ve desteklemeyi, öğretmenlerimizi hem ekonomik olarak hem de çalışma şartları bakımından çağdaş ülkelerdeki meslektaşlarının seviyesine çıkarmayı da içeren bir anlayışla gerekli reformları yaparak, bu büyük potansiyeli hayata geçirecek ve vatandaşlarımıza hak ettiği refahı sağlayabilecek güçtedir.     

Bu duygu ve düşüncelerle, Tekirdağ’ın ve ülkemizin dört bir köşesinde özveriyle görev yapan tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyor, tüm eğitimcilerimize görevlerinde başarılar diliyorum."

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları