loading
close
SON DAKİKALAR

Faruk Bildirici: Araya para girince uzman, TV kanalının ücretli elemanı haline geliyor

Faruk Bildirici: Araya para girince uzman, TV kanalının ücretli elemanı haline geliyor
Tarih: 18.02.2021 - 12:58
Kategori: Medya

Medya Ombudsmanı Faruk Bildirici, 'ekran taraması' raporunun ikinci bölümünü kişisel blogunda paylaştı.

Medya ombudsmanı Faruk Bildirici, tartışma programlarına ilişkin ikinci raporunu yayımladı. Bildirici analizinde NTV, CNN Türk, Habertürk, Haber Global ve A Haber’deki tartışma programlarına katılan 56 politikacıdan da 31’i AKP yanlısı isimler olduğunu belirtti.

Halk TV, KRT ve Tele 1'e çıkan konukların sadece CHP’li, kalanları ise İyi Parti, Saadet Partisi, DEVA, Gelecek Partisi’nden olduğunu aktaran Bildirici, sunucu kadınların çok, konukların ise az olduğunu vurguladı.

Analizinde, "Ekranlar kavga eden kafalar ile kaplandı" diyen Faruk Bildrici, "Birbirini anlamaya çalışmayan, hakaret dilini kullanmaktan kaçınmayan insanların yer yer kavgaya varan üslup kullandıkları gürültülü ortamlara dönüştü bu programlar. Pandemi nedeniyle bazı konukların stüdyoya gelememesinin de etkisiyle konukların görüntüsünün ekrana yansıtılması, ekranların “konuşan kafalar” ile dolmasına yol açtı" yorumunda bulundu.

Düzenli konuklara ücret ödendiğini aktaran Bildrici, "Ayrıca bu programların konukları ikiye ayrılıyor; arada bir çağrılanlar ve “düzenli konuklar”. Arada bir davet edilenler değilse de “düzenli konuklar”ın çoğu, televizyon kanallarından ücret alıyor. Düzenli davet edilen bu konuklar bazen “Güvenlik Danışmanı” gibi unvan verilerek kanalın kadrolu elemanı haline getiriliyor. Ama genellikle anlaşmalar sözlü ve kayıt dışı oluyor, ödeme de “telif” biçimde yapılıyor. Her ay belirli bir miktar ödeme yapılan kişilerin diğer kanallardaki programlara da çıkmamaları isteniyor" değerlendirmesinde bulundu.

Faruk Bildrici, "Televizyonlardaki bu programlarda sık görünmenin siyasi partilerin etkinliklerinde ve belediyelerde ücretli konuşmalar yapmak gibi ekstra işler getirmesi de ayrı bir araştırma konusu" olduğunu da vurguladı.

Faruk Bildirici'nin yazısının tamamına ulaşmak iççin tıklayın

 
Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları