loading
close
SON DAKİKALAR

Fatih Portakal'dan RTÜK Başkanı Şahin'e: Emirle yorumlara yasak gelse bile bu kez mimikler, jestler devreye girer

Fatih Portakal'dan RTÜK Başkanı Şahin'e: Emirle yorumlara yasak gelse bile bu kez mimikler, jestler devreye girer
Tarih: 17.05.2020 - 13:15
Kategori: Medya

Fox TV Ana Haber sunucusu Fatih Portakal, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'in sunucuların haber sunarken yorum yapmalarına ilişkin olarak söylediği "Kanunda yeri var, bu konuda yeni bir karar alırız" şeklindeki sözlerine tepki gösterdi.

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, "Salgınla Mücadele Sürecinde RTÜK" konulu video konferansta yaptığı konuşmada, "RTÜK talimatla iş yapmaz" demiş, arından da "Cumhurbaşkanımız tarafından bir telkin ve talimat olmadı ama olursa onun talimat ve telkinlerini emir telakki eder başımızın üstünde deriz" ifadelerini kullanmıştı.

Şahin, haber bültenlerini sunan medya mensuplarının yorum yapmaması gerektiğini söyleyerek, "Buradan uyarıyorum, normalde kanuna göre haber bültenini sunan arkadaşlarımızın yorum yapması mümkün değildir. Gerçekten bu işi iyi yapan arkadaşlarımızın yorumlarını engellemeyelim diye biz de diğerlerininkini engelleme adına bir karar almıyoruz. Eğer böyle devam ederlerse, kanunda yeri var, bu konuda yeni bir karar alırız. Haber bültenleri yorum yapmadan, haber bülteni şeklinde sunabilirler" şeklinde konuşmuştu. 

Şahin'in bu sözlerine Fox TV Ana Haber sunucusu Fatih Portakal'dan tepki geldi. Portakal, "Gazetecilikte yüksek lisans yapmış birinin bu cümleleri kurması üzücü. Emirle yorumlara yasak gelse bile -ihtimal vermiyorum- bu kez mimikler jestler devreye girer. Her şekilde kendimi ifade edebilirim. RTÜK Başkanı anahaberime keşke konuk olsa" dedi.

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları