loading
close
SON DAKİKALAR

Fatih'te de doğalgaz faciası

Fatih'te de doğalgaz faciası
Tarih: 03.01.2013 - 11:33
Kategori: Sağlık, Yaşam

Zeytinburnu'nda 5 Afganistanlının doğalgazdan zehirlenmesinin üzerinden 24 saat bile geçmeden bir kötü haber de Fatih'ten geldi...

Yeniorta Sokak üzerinde bulunan bir apartman dairesinde 3 Libyalı doğalgaz zehirlenmesi nedeniyle hayatını kaybetti. Yabancı uyruklu 3 kişiden, birinin başkomiser diğer ikisinin de polis olduğu ve Kilyos'ta bulunan Adile Sadullah Mermerci Polis Meslek Yüksek Okulu'nda eğitim aldıkları belirtildi.

İddiaya göre, Salem Mohamed Mohamed, Abumeniar Embarek Alwerfali ve Ramzi Salem Gadmour kaçak olarak bağladıkları doğalgazın sızması sonucu zehirlendiği belirlendi. Olay yerine polis itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde 3 Libyalı'nın hayatını kaybettiği belirlendi. Bunun üzerine olay yeri inceleme ekipleri ve savcılık evde inceleme yaptı.

3 kişi Libyalı polislermiş

Yabancı uyruklu 3 kişiden, birinin başkomiser diğer ikisinin de polis olduğu ve Kilyos'ta bulunan Adile Sadullah Mermerci Polis Meslek Yüksek Okulu'nda eğitim aldıkları belirtildi.

Yılbaşı süsleri bulundu

Bu arada, boş içki şişeleri bulunan dairede kutlama yapıldığına dair emareler olduğu ve 3 Libyalının yılbaşı gecesi ölmüş olabileceği kaydedildi.

'Tesisat projeye aykırı değil'

İGDAŞ ekiplerinin incelemesinin ardından yapılan açıklamada dairede doğalgazın kaçak kullanıldığı tespit edildi.

Doğalgaz tesisatında projeye aykırı bir durum olmadığı belirtilen açıklamada özetle şu ifadelere yer verildi:

"Yapılan ilk incelemede, doğalgaz sözleşmesinin bir önceki kullanıcı tarafından 2 Ekim 2012 tarihinde fesih (iptal) edildiği, sayacın mühürlenip kelepçelendiği, ancak sayaçtaki mührün sökülerek kelepçenin kırıldığı ve doğalgazın kaçak kullanıldığı belirlenmiştir.

İlk incelemelere göre tesisatta projeye aykırı bir durum olmadığı da tespit edilmiştir. Ölümlerle ilgili kesin sonuçlar, olay yeri inceleme ekiplerinin detaylı araştırmaları sonucunda ortaya çıkacaktır."

'Yılbaşı gecesi ölmüş olabilirler'

Öte yandan, boş içki şişeleri bulunan dairede kutlama yapıldığına dair emareler olduğu ve Libyalı 3 gencin yılbaşı gecesi ölmüş olabileceği kaydedildi.

“Yabancılara kiraya vermişler"

Mahalle sakinlerinden Ahmet Konuklu “Bu daireyi yabancılara vermişler. O sırada sanırım uyuyorlarmış doğalgazdan sızan karbon monoksitten dolayı uyanamamışlar. Komşular fark ediyor. Daha sonra polise haber verildi. Polis, 3 kişinin cansız bedenini içerde buldu. O evde 5 kişi kalıyormuş. Ancak o sırada dairede 3 kişi varmış. Öğrenci olduklarını duydum" dedi.

Bina tadilattaymış

Binanın onarım aşamasında olduğunu söyleyen Konuklu, “Bu evde tadilat yapıldı. Onarımı bittikten sonra öğrencilere kiraya verilecekti. Zaten tadilat bitmedi. İçerde tadilat devam ediyor" diye konuştu.

Sokakta esnaf olan bir vatandaş ise, “Buraya geldiğimizde ölenlerin arkadaşları buradaydı. Polislere arkadaşlarının evde öldüğünü söylediler" dedi. Polis ve İGDAŞ ekiplerinin olay yerindeki çalışmaları sürüyor.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları