loading
close
SON DAKİKALAR

Fatima Aldal davasında 5. duruşma

Fatima Aldal davasında 5. duruşma
Tarih: 29.11.2012 - 16:22
Kategori: Kadın

Çalıştığı evin penceresini silerken yaşanan iş cinayetinde yaşamını yitiden Fatıma Aldal davasında 5. duruşma bugün görüldü...

İSTANBUL- Temizlik işlerini yaptığını evin penceresini silerken düşerek yaşamını yitiren Fatıma Aldal davasına Kartal 4. Asliye Ceza Mahkemesi'nde devam edildi.

Bir önceki duruşmada açık adres verilmesine rağmen sanık hakkında çıkarılan yakalama emrinin hala infaz edilmemesine tepki gösteren Avukat Sevgi Evren, sanığı yakalamak ile görevlendirilen memurların isimlerinin sorulmasını ve ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunulmasını mahkemeden talep etti.

Avukat Evren, Fatıma Aldal'ın geçirdiği iş kazası sonrası İmece Kadın Sendikası'nın girişimleriyle alınan iş müfettişi raporunu mahkemeye sundu.

Evren, raporda yaşanan olayın bir iş kazası olmasının tespit edilmesi sebebiyle dosyada alınacak kusur raporunun, herhangi bir kaza raporu gibi değil, yine iş müfettişleri heyetinden alınacak bir raporla tespitini talep etti.

Ayrıca sanığın yakalanması için havaalanlarından yurtdışı giriş çıkış kayıtlarının sorulmasını ve MERNİS adreslerinden de yakalama emriyle araştırılmasını talep etti.

Tüm talepleri kabul eden mahkeme, duruşmayı 27 Şubat 2013 tarihine erteledi.

İMECE Kadın Sendikası, duruşma öncesinde açıklama yaparak, Fatima Aldal için adalet istedi. Sendika, olayın sıradan bir kaza olarak değil, bir iş kazası olarak görülmesi gerektiğine dikkat çekti.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları