loading
close
SON DAKİKALAR

Felakette ölü sayısı 684’e yükseldi

Felakette ölü sayısı 684’e yükseldi
Tarih: 11.02.2012 - 19:31
Kategori: Dünya

Mindanao ve çevresindeki adalarda etkili olan fırtına ve sel felaketi sonucu ölü sayısının 684’e yükseldiği bildirildi. Yetkililer, arama çalışmaları sonucu daha fazla cesede ulaşıldığını açıkladı.

Filipinler’in güneyindeki Mindanao ve çevresindeki adalarda etkili olan fırtına ve sel felaketi sonucu ölü sayısının 684’e yükseldiği bildirildi. Yetkililer, arama çalışmaları sonucu daha fazla cesede ulaşıldığını açıkladı. 

Filipinler Milli Afet Ajansı, Washi fırtınasının yıktığı Mindanao’da yeni bulunan cesetlerle ölü sayısının 684’e yükseldiğini duyurdu. Fırtınanın son yılların en büyük felaketi olduğu belirtildi. Filipinler’in başkenti Manila’nın da bulunduğu kuzeydeki Luzon bölgesini 2009’da vuran fırtına sonucu ise 464 kişi ölmüştü. 

Bu arada Filipinler makamları, kayıp sayısı ile ilgili ise değişik rakamlar ifade ediyor. Hükümet kayıp sayısını 82 olarak açıklarken, Filipinler Kızılhaç Kurumu ise kayıp sayısının yaklaşık 800 civarı olduğunu kaydediyor.

Filipinler'in Mindanao adasını geçtiğimiz Cuma günü gecesi vuran Washi fırtınası, şiddetli yağmur getirirken, bölgede büyük bir felakete yol açtı. Adanın iki büyük şehrinde ani sel baskınları yaşanırken, kırsal ve madenlerin bulunduğu bölgelerde toprak kaymaları yaşandığı belirtildi. Fırtına ile gelen rüzgarın hızının ise 90 kilometre saate kadar çıktığı ifade edilmişti.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları