loading
close
SON DAKİKALAR

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, kulübün borcunun 3,2 milyar lira olduğunu açıkladı

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, kulübün borcunun 3,2 milyar lira olduğunu açıkladı
Tarih: 25.07.2018 - 10:41
Kategori: Spor

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç, kulübün borcunun 3,2 milyar lira olduğunu açıkladı. Koç, kulübe ise 50 milyon dolar hibe ettiğini ifade etti.

Ali Koç, FB TV'den canlı yayınlanan ‘Camiaya Sesleniş’ programında kulübün mali durumu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Koç, 31 Mayıs 2018 itibarıyla borçlarının 3,2 milyar (621 milyon avro) olduğunu açıkladı.

Ali Koç, "Herkesin merak ettiği borç durumu. Borcumuzun 400 milyon Euro olduğu söyleniyordu. Öncelikle kurumun borcu finansal kurumlara olan borçtan oluşmuyor. Bizim borçlarımız 3.2 milyar TL. 31 Mayıs 2018 itibariyle. O günün kuruyla da bu rakam 621 milyon Euro’ya denk geliyor. En büyük borcumuz doğal olarak finansal borçlar. Sportif faaliyetlere olan borçlar var. Kamuya olan yani devlete borçlarımız var. Peşin tahsil edilmiş gelirler. Ticari borçlar. Bunlarda hizmet aldığımız güvenlik, temizlik şirketi, inşaat şirketi vs.  Ve diğer borçlar" diye konuştu.

Başkan Koç, bir yıl içinde ödemeleri gereken borcun 2,2 milyar lira olduğunu belirterek, "3.2 milyar TL borcumuz var. Bu borçların bir de vadeleri çok çok önemli. Şanssızlığımıza 3.2 milyar TL borcumuzun 2.2 milyarı kısa vadeli. Kısa vadeli borç ne demek, 1 yıl içerisinde ödenmesi gereken borç" dedi.

Koç, büyük bölümü 2023 yılına kadar olmak üzere 1 milyar 360 milyon liralık gelirlerinin temlikli olduğunu dile getirdi.

"Tüm gayrimenkuller ipotekli"

Koç, kulübün gayrimenkullerine ilişkin ise şunları söyledi: "Gayrimenkullerimizin tüm borçları karşılayacağı ifade ediliyordu. Birkaç tane hatrı sayılır gayrimenkulümüz var ama baktığımız zaman tüm gayrimenkullerimizin hepsinin üzerinde ipotek var. Çeşitli banka kuruluşlarına 1,4 milyar TL’lik bir ipotek verilmiş. Yani diğer bir deyişle hem gelirlerimizin büyük bir kısmı hem de taşınmazlarımızın, gayrimenkullerimizin neredeyse hepsi finans kuruluşlarına temlik edilmiş."

“Hibe ettiğim rakam 50 milyon dolar”

Kulübe 50 milyon dolar hibe ettiğini ifade eden Koç, “Sermaye artırımı 5-7 hafta sürer. SPK ile muhtelif görüşmelerimiz oldu, burada hala görüşmelerimiz devam ediyor. SPK'nın nihai açıklamasını bekliyoruz, sonrasında gideceğiz. Fenerbahçe'nin mevcut sermayesi 28.280.000 sermaye artırımı sonrası gelmek istediğimiz miktar 98.980.000. Hibe ettiğim rakam 50 milyon Dolar. Derneğimizde hibe olarak derneğe girecek, o saatten sonra da sahip dernek olacak. Ben de diğer yatırımcılardan rica ediyorum, Fenerbahçeli hissedarlara sesleniyorum, rica ediyorum lütfen destek olun katılın. Bu kaynak girdisi sadece nefes aldıracak. Seferberlik ilan edeceğiz demiştim. Değerli yatırımcılar, Fenerbahçeli yatırımcılar lütfen yatırımlarınızı yapın. Uzun vadede amacımız Fenerbahçe'yi daha iyi maddi konuma getirebilmek. Altyapı, sportif başarılar, Avrupa'da boy göstermek” dedi.

"Ülkemizi bölen şeylerin başında futbol gelmemeli"

"Çok moral bozuyorum diye mesajlar alıyorum" diyen Ali Koç, "TFF cezalarına gelmek istiyorum. 2017-18 sezonunda 43 maç oynamışız 28’inde ceza yemişiz. Toplam bedel 4.7 milyon TL’lik ceza yemişiz. Bu da 24 bin 25 bin forma demek. İşin bir ekonomi tarafı var bir da taraftardan ayrı kalma yönü var. Bizim birlik, beraberliğe ihtiyacımız var. Bu 4.7 milyon TL’nin BJK ve GS ile yaptığımız 6 maçtan yediğimiz ceza bölümü 1.7 milyon TL. Biz Fenerbahçe olarak örnek olmalıyız. Saha içinde, sana dışında en fazla seyircisi olan kulüpler arasında en az cezayı yiyen kulüp olmalıyız, örnek olmalıyız.  Ülkemizi bölen şeylerin başında futbol gelmemeli. Şiddet ve küfürden uzak durmalıyız. Bu konuda radikal uygulamalara gideceğiz" dedi.

"Tünelin sonunda ışığı göreceğiz"

Koç, şöyle konuştu: "Olumsuz bir tablo var ama hayal etmek başarmanın yarısıdır. Tünelin sonunda ışığı göreceğiz ve hep berabere seferberlik(Bu sözcüğü özellikle seçiyorum) yapmalıyız. Fenerbahçemizi 3-4 senede hak ettiği yere getireceğiz. Sportif başarı için kalıcı sağlam bir mali yapı olmalı. Kuvvetli mali yapı için arkadaşların düşündüğü şeyler var. Ben arzu ederim ki ilk önce biz yapacağız ve uygulamaya geçeceğiz. Çok karamsar bir tablo çizdim ama şeffaf olacağımızı söyledim. Bizde artık ben yok biz varız. Kuvvetli bir YK ve Camiamız var. Yani bu sorunları çözecek her tünlü malzemeye sahibiz. Bu da sizler sayesinde olacak. Güzel günler yakında ama sandığımızdan biraz daha uzak bir yakında."

Ali Koç'un konuşmasının tamamı için tıklayınız...

Kaynak : Vişne Haber Ajansı

ÜYE YORUMLARI

Oakland Capitals

Oakland Capitals'a Hoş Geldiniz, Çalışkan insanlara,% 3'lük bir faiz oranıyla bireysel kuruluşlar için ihtiyaç duydukları fonları hızlı bir şekilde almaları için finansal destek sunuyoruz. Esnek kredi limitimiz var, Milyonlarca kişi tarafından güvence altına alın, Dakikalar içinde uygulayın. Bizim Özelliklerimiz; Hızlı Uygulama, Anında Karar, Hızlı Fonlama, Özel Destek.

İletişim Ofisi: oakland.formal@hotmail.com

12.09.2018, 12:57
Yorum Yap

Facebook Yorumları