loading
close
SON DAKİKALAR

Fenerbahçe-Benfica bu akşam karşı karşıya geliyor

Fenerbahçe-Benfica bu akşam karşı karşıya geliyor
Tarih: 07.08.2018 - 10:29
Kategori: Spor

Fenerbahçe bu akşam UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında Portekiz ekibi Benfica’yla deplasmanda karşılaşacak.

Fenerbahçe bu akşam UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu ilk maçında Portekiz ekibi Benfica’yla deplasmanda karşılaşacak. Spor Toto Süper Lig’i geçen sezon 2. sırada tamamlayarak UEFA Şampiyonlar Ligi ön elemelerine katılmaya hak kazanmıştı.

FENERBAHÇENİN SON DÖNEMDE AVRUPA KARNESİ

Fenerbahçe, son 8 yılda Avrupa’da deplasmanda oynadığı 28 maçın 18’ini kaybetmedi. Sarı-lacivertliler bu maçlarda 10 galibiyet, 8 beraberlik alırken, rakiplerine 10 kez de yenildi. Fenerbahçe, Avrupa kupalarındaki resmi maçlarda dış sahada aldığı 27 galibiyetin 10’u da son 8 yılda elde etmiş oldu.

Benfica Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi maçı bu akşam 22:00’da başlayacak. Mücadele beIN Sports 1kanalından canlı olarak yayınlanacak.

BENFICA – FENERBAHÇE MAÇININ MUHTEMEL 11’LERİ

Fenerbahçe: Volkan, Isla, Neustadter, Skrtel, Hasan Ali, M.Topal, Eljif, Barış, Giuliano, Valbuena, Alper

Benfica: Svilar, Almeida, Jardel, Dias, Grimaldo, Semedo, Fejsa, Zivkovic, Pizzi, Cervi, Castillo

FENERBAHÇE’DE SON DAKİKA

İsmail Köybaşı, Salih Uçan ve Aatif, UEFA'ya bildirilen listede yer almadı. Sakatlığını atlatan Mehmet Topal, ilk 11'de sahaya çıkabilecek. Sağ ayak bileğindeki ödem bir türlü geçmeyen Andre Ayew, Lizbon'a götürüldü. Ancak Ganalı futbolcunun maç kadrosuna alınıp alınmayacağı, bugün yapılacak testlerden sonra netlik kazanacak.

FENERBAHÇE İSTATİSTİKLERİ

Avrupa kupaları tarihinde UEFA Şampiyonlar Ligi’ne katılabilmek için 30 eleme maçına çıktı. Şampiyonlar Ligi elemelerinde yaptığı 30 maçta 12 galibiyet elde eden Fenerbahçe, 9 beraberlik yaşadı, 9 yenilgi aldı. Sarı-lacivertli ekip, Şampiyonlar Ligi’ndeki elemelerde 46 gol atarken, kalesinde 35 gol gördü.

SON 3 TURU GEÇEMEDİ

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi’nde son 3 eleme turunu da geçemedi. Sarı-lacivertliler 2013-2014 sezonu play-off turunda Arsenal’e 3-0 ve 2-0 yenildi. Sarı-lacivertliler, 2015-2016’da ise Shakhtar Donetsk ile sahasında 0-0 berabere kalıp deplasmanda rakibine 3-0 yenilmiş ve kupa dışında kalmıştı. Sarı-lacivertliler, 2016-2017’de de Monaco’yu sahasında 2-1 yenmesine rağmen rövanşı 3-1 kaybedip UEFA Şampiyonlar Ligi’ne katılma hayalini gerçekleştirememişti. Fenerbahçe, bu aşamada en son 2013-2014 sezonunda tur geçti. Söz konusu sezonda 3. ön eleme turunda Avusturya’nın Salzburg takımın karşısında Fenerbahçe turu geçen taraf olmuştu.

MAÇIN HAKEMİ…

Fenerbahçe, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Portekiz’in Benfica ekibi ile 7 Ağustos Salı günü deplasmanda oynayacağı ilk maçı Belarus Futbol Federasyonu’ndan Aleksei Kulbakov yönetecek. Fenerbahçe Kulübü’nden yapılan açıklamaya göre, Luz Stadı’nda TSİ 22.00’de başlayacak maçta Aleksei Kulbakov’un yardımcılıklarını Dmitri Zhuk ile Oleg Maslyanko yapacak. Müsabakanın dördüncü hakemi ise Denis Scherbakov olacak.

YENİ İSİM BARIŞ…

Sarı lacivertlilerin deplasman kadrosunun geçen sezondan tek fark Altınordu’dan gelen Barış Alıcı. Sarı-lacivertlilerde Berke ve Ferdi, FFP kuralları dolayısıyla kadroya bildirilmezken, sakatlığı bulunan Ayew’in Lizbon’a gitmesi beklenmiyor.

BENFICA’YI GEÇMİŞTE ELEYEMEDİK…

Benfica daha önce Avrupa'da eleme turlarında 4 kez Türk takımlarıyla karşılaştı ve hepsinde turu geçen taraf oldu.

Portekiz ekibi, 1975-1976 sezonunda Şampiyon Kulüpler Kupası'nda ve 2012-2013'te UEFA Avrupa Ligi'nde Fenerbahçe'yi, 2011-2012'de ise UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Trabzonspor'u elemişti. Trabzonspor, Benfica'ya elenmesine rağmen Fenerbahçe'nin UEFA'dan aldığı ceza nedeniyle UEFA Şampiyonlar Ligi'ne katılmıştı.

Benfica, 1980-1981 sezonu Kupa Galipleri Kupası ilk turunda Altay'la eşleşti. İzmir'de yapılan ilk maçı 0-0 berabere tamamlayan Benfica, evinde 4-0 kazanarak tur atladı.

Benfica, daha önce Türk takımlarına karşı toplamda ise 13 maça çıktı. Bu maçlarda Portekiz ekibi 5 galibiyet, 4 defa da beraberlik elde etti. Türk takımları ise Benfica'ya karşı 4 galibiyet aldı.

Benfica'nın Türkiye'de hiç maç kazanamaması da dikkati çekiyor. Benfica, Türkiye'de daha önce Fenerbahçe'nin dışında Galatasaray, Trabzonspor, Altay ve Beşiktaş'la da eşleşti. Türkiye'de 6 maçta Benfica, üç beraberlik ile üç yenilgi yaşadı.

Benfica, ülkesinde ise Türk takımlarına sadece bir kez mağlup oldu. Galatasaray, Benfica'yı deplasmanda 2008-2009 sezonunda UEFA Kupası'nda 2-0 yenmişti. Benfica bu tek yenilginin dışında sahasında Türk ekiplerine karşı 6 galibiyet ve 1 beraberlik aldı.

44 MAÇ YAPTIK…

Portekiz takımları ile daha önce 44 maçta karşı karşıya geldik.

İki ülke takımları arasında oynanan 44 maçın 13'ünü Türk, 19'unu ise Portekiz ekipleri kazandı, 12 karşılaşma ise berabere sonuçlandı.

FENERBAHÇE 221. KEZ AVRUPA ARENASINDA

Geçen sezon Spor Toto Süper Lig’i 2. sırada tamamlayarak UEFA Şampiyonlar Ligi ön elemelerine katılmaya hak kazanan sarı-lacivertliler, Avrupa arenasında bugüne kadar yaptığı 220 maçta 81 galibiyet, 45 beraberlik ve 94 mağlubiyet aldı. Bu maçlarda rakip filelere 274 gol gönderen Fenerbahçe, kalesinde ise 326 gol gördü.

Kaynak : Sözcü-Skor

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları