loading
close
SON DAKİKALAR

Fenerbahçe dev adımı atıyor!

Fenerbahçe dev adımı atıyor!
Tarih: 13.03.2014 - 11:54
Kategori: Spor

CAS'ın gerekçeli kararının bu ay açıklanmasını bekleyen Fenerbahçe, soluğu İsviçre'de alacak İsviçre Federal ile Vaud Kanton Mahkemesi'ne dava açıp Avrupa'dan men cezasının iptalini isteyecek.

2010-11 sezonuyla ilgili UEFA Disiplin ve Tahkim Kurulu ile CAS’a giden ancak Avrupa’dan 2 yıl men cezasını değiştiremeyen Fenerbahçe son adımı atmaya hazırlanıyor. Sarılacivertli kulübün bu ay içinde CAS’tan gelecek gerekçeli kararın ardından İsviçre Federal Mahkemesi’nde ve İsviçre Vaud Kanton Mahkemesi’nde UEFA aleyhine dava açacağı öğrenildi.

İKİ İTİRAZDA BULUNACAK

Sabah’ın haberine göre; Fenerbahçe’nin itirazındaki ilk ve en önemli nokta, UEFA’nın yerel liglerdeki maçlarla ilgili organizasyondan men cezası veremeyeceği. Fenerbahçe, açacağı yeni davalarda “UEFA bizi 2008 ve 2011 yıllarında yürürlüğe giren disiplin talimatlarına göre yargıladı. UEFA yerel liglerdeki maçlar nedeniyle uluslararası ceza veremez. UEFA, kendisine bu yetkiyi 2013 yılında verdi. Talimat değişikliği dosyamızı etkileyemez” itirazında bulunacak.

SONUCA GÖRE TAZMİNAT

İtiraz edilecek ikinci önemli nokta, UEFA’nın kişileri yerel liglerdeki olaylar nedeniyle yargılayamaması ve ceza verememesi… Başkan Aziz Yıldırım ve yöneticiler hakkında UEFA Disiplin Kurulu’nda soruşturma yapılmış ancak Disiplin Kurulu müfettişlerden ek savunma istemek üzere dosyayı rafa kaldırmıştı. İki ana madde ile cezanın iptali istenirken çıkacak karara göre UEFA’dan tazminat da talep edilebilecek.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları