loading
close
SON DAKİKALAR

Fenerbahçe eşitlik için dünyaya örnek olacak

Fenerbahçe eşitlik için dünyaya örnek olacak
Tarih: 12.11.2018 - 15:35
Kategori: Spor

Fenerbahçe, Birleşmiş Milletler Kadın Birimi tarafından yürütülen HeForShe hareketi ile güçlerini birleştirdi. Fenerbahçe, toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda dünyaya örnek olacak.

Fenerbahçe Spor Kulübü, Birleşmiş Milletler Kadın Birimi’nin (UN Women) Eylül 2014’te başlattığı ve Koç Topluluğu’nun Türkiye’deki ana destekçisi olduğu HeForShe hareketi ile güçlerini birleştirdi. Bu iş birliği 11 Kasım Pazar günü Ülker Stadyumu Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Spor Kompleksi’nde’nde oynanan Fenerbahçe – Aytemiz Alanyaspor maçında gerçekleşen bir lansmanla dünyaya duyuruldu. 

BM Genel Sekreter Yardımcısı ve BM Kadın Birimi İcra Direktörü Baş Danışmanı ve HeForShe Küresel Direktörü Elizabeth Nyamayaro da lansman için Türkiye’ye geldi.

Fenerbahçe A Futbol Takımı sahaya formalarında sağ kolda yer alan HeForShe logosuyla ve “Birlikte Eşitiz” pankartı ile çıktı. Ayrıca bu maça özel olarak futbolcuların formalarında sırt numaraları da HeForShe’nin kurumsal rengi olan magentaya boyandı. Sahanın ortasına açılan dev bayrakta da “Birlikte Eşitiz” çağrısı yer alırken, maç öncesinde tüm statta Fenerbahçe Spor Kulübü’nün toplumsal cinsiyet eşitliği konusundaki taahhüdünü ortaya koyan manifestosu okundu. Stat ekranlarından da Fenerbahçeli futbolcuların toplumsal cinsiyet eşitliğine dikkat çeken mesajları yayınlandı.


Ulusal ve uluslararası spor kulüplerine öncülük yapacak

Dünya çapında 25 milyonu aşkın taraftarı ile büyük bir sivil toplum gücüne sahip olan Fenerbahçe Spor Kulübü, bu iş birliği ile toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda kitleleri harekete geçirmeyi hedefliyor. Bu anlaşma ile bir Spor Kulübü ilk kez HeForShe ile uzun soluklu bir iş birliği yaparak sporda toplumsal cinsiyet eşitliğini gerçekleştirme yolunda harekete geçiyor. 2019 sonuna kadar konuyu spor camiasının gündeminde tutacak pek çok çalışmayı da hayata geçirecek olan Fenerbahçe, kapsayıcı spor kulübü olarak sahipleneceği toplumsal cinsiyet eşitliği mesajları, kadın ve çocuk dostu stat uygulamaları ve kadın ve kız çocuklarına yönelik her türlü ayrımcılığa sıfır tolerans yaklaşımıyla bu alanda ulusal ve uluslararası spor kulüplerine öncülük yapacak. Kulüp genelinde toplumsal cinsiyet eşitliği eğitimleri verilecek,  sporcular, teknik ekip ve kulüp çalışanları da dayanışma halinde konunun sözcülüğünü üstlenecek. Fenerbahçe Spor Kulübü iş birlikleri kurarak toplumsal cinsiyet eşitliğini spor camiasının gündeminde tutacak. Ülkemizdeki spor kulüplerini de HeForShe’yi desteklemeye çağıracak. Kulübün futbol takımı HeForShe logosunu kolunda taşıyacak. İş birliğinin süresi tarafların karşılıklı görüşmeleri ile uzayabilecek.

FENERBAHÇE SPOR KULÜBÜ HEFORSHE MANİFESTOSU: BİRLİKTE EŞİTİZ

"Fenerbahçe Spor Kulübü,
Asırlık geçmişi ve değerleri ile
Futbolu, basketbolu, voleybolu, masa tenisi ile
Olimpiyatlarda gururla yer alan yelken, kürek, atletizm, boks, yüzme sporcuları ile
Renklerine bağlı milyonlarca taraftarı ile toplumsal cinsiyet eşitliği için harekete geçiyor.
Fenerbahçe Spor Kulübü olarak Birleşmiş Milletler Kadın Birimi’nin ‘Eşitliğe ancak kadınlar ve erkekler omuz omuza verdikleri zaman ulaşabiliriz’ diyerek başlattığı ‘HeforShe Hareketi’ni destekliyor;
Daha iyi bir toplum, daha iyi bir gelecek ve aydınlık yarınlar için ‘Birlikte Eşitiz!’ diyor;
Sarımızla Lacivertimizle Tüm Renkleri Kucaklıyoruz!
Kadın, erkek binlerce sporcumuz,
Kadın, erkek yüzlerce çalışanımız,
Kadın, erkek yönetim kurulu üyelerimiz ve
Kadın, erkek milyonlarca taraftarımız ile
Öncü ve örnek olmak için HeForShe ile GÜÇLERİMİZİ BİRLEŞTİRİYORUZ.
Bu yolda, tüm renkleri bize katılmaya, herkesi toplumsal cinsiyet eşitliğini savunmaya davet ediyoruz.

Fenerbahçe Spor Kulübü olarak, toplumsal cinsiyet eşitliğini sağlama hedefiyle,

• Kadınlara ve kız çocuklarına yönelik her türlü ayrımcılığa sıfır tolerans için
• Cinsiyetçi tezahüratları önlemek için
• Kadınların ve kız çocuklarının hem sporcu hem taraftar olarak spor alanlarında varlığını artırmak için
• Sporcularımızla topluma örnek olmak için,
• Kapsayıcı bir spor kulübü olmak için çalışacağız."

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları