loading
close
SON DAKİKALAR

Ferhat Tunç'un davası ertelendi

Ferhat Tunç'un davası ertelendi
Tarih: 06.12.2012 - 18:03
Kategori: Sağlık, Yaşam

Sanatçı Ferhat Tunç'un, Tunceli'de 1 Mayıs'ta yaptığı konuşma nedeniyle yargılandığı dava ertelendi...

MALATYA- Sanatçı Ferhat Tunç'un, 2001'de Tunceli'deki 1 Mayıs mitinginde yaptığı konuşma nedeniyle yargılandığı dava ertelendi.

Tunceli'de 1 Mayıs 2011 tarihinde düzenlenen İşçi Bayramı mitingine katılan Tunç hakkına, Malatya Özel Yetkili Savcılığı tarafından dava açılmıştı. "MKP propagandası yapmak" iddiasıyla Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan Tunç, 27 Haziran 2012 tarihinde 2 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Karara itiraz edilmesi üzerine Yargıtay, 3. Yargı Paketi uyarınca davanın ertelenmesine karar verdi. Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesi de bugünkü duruşmada karara uyduğunu açıkladı.

Ferhat Tunç, 3 yıl içerisinde aynı nitelikte başka bir suçtan ceza alırsa yargılama tekrar başlayacak.


Karara itiraz edecek

Duruşma sonrası basın mensuplarına açıklama yapan Ferhat Tunç, bu kararın üç yıl boyunca konuşma yasağı anlamına geldiğini belirtti.

Tunç, "Ben çok konuşan bir insanım, bu ülkede bu kadar sorun varken benim konuşmamam mümkün değil. Bu nedenle bana verilen bu karara itiraz ederek beraatimi isteyeceğim" dedi.

Bu arada, Ferhat Tunç'un duruşmasına ESP, EMEP, BDP, PSAKD, İHD üye ve yöneticileri ile HDK Malatya Yürütmesi de katılarak destek verdi.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları