loading
close
SON DAKİKALAR

Fikret Orman'dan Şenol Güneş açıklaması

Fikret Orman'dan Şenol Güneş açıklaması
Tarih: 24.10.2018 - 16:59
Kategori: Spor

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, teknik direktör Şenol Güneş'le bugüne kadar para konuşmadıklarını belirterek, "Para konusunda algı yaratılmak isteniyor. Hoca ile aramızda sevgi ağırlıklı bir ilişki var" dedi.

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, Teknik Direktör Şenol Güneş ile birlikte BJK Nevzat Demir Tesisleri’nde düzenlenen basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

Orman'ın açıklamaları şöyle:

“Kamuoyunda pek çok haber dolaşıyor. Hocamızla ve oyuncularımızla alakalı. Epey zamandır hoca ile benim aramda soğukluk olduğu ve ayrılma sürecinde olduğumuz konuşuldu. Hocamız bu konu hakkında cevaplar verdi, ben de konuştum ama hala dedikodular devam ediyor.

Şenol Güneş ile iki kez çalışmak istedik. Son olarak Slaven Bilic ayrıldıktan sonra birlikte  çalışmaya başladık. 3,5 yıldır birlikte çalışıyoruz. Hocayla çalışma isteğimiz çok eskilerden geliyor. Şenol Güneş’i 1980 yılından beri tanıyorum. Birbirimize karşı saygımız ve sevgimiz var. Şenol Güneş, 3,5 yıl boyunca bana gelip ‘Ben paramı istiyorum’ demedi. Şenol Güneş’in Beşiktaş’ta sözleşmesi var. Türkiye’nin ekonomik gerçekleri var. Para konusunda algı yaratılmak isteniyor. Hoca ile aramızda sevgi ağırlıklı bir ilişki var. Hoca, ‘Oyuncularımın ödemelerinin yapılmasını istiyorum’ demiştir, ‘Transfer yapmayın ilk etapta oyuncuların parasını ödeyin. Ödemeden transfer yaparsak takımın dengesi bozulur’ demiştir.

Geçen sene ile ilgili ödemelerimizi yaptık. Bu sene hocamıza ödeme yapmadık. Önümüzdeki günlerde o ödemeleri yapacağız. Hoca bize hiçbir zaman ‘Benim paramı neden vermediniz’ demedi. Hoca ‘Ben milli takıma gitmek istiyorum’ demedi.

Maç kaybedilince hepimiz mutsuzuz. Bizim işimiz Beşiktaşlıları mutlu etmek Taraftarlarımızın ve genel kurul üyelerimizin adına görevli kişileriz. Sorunları çözecek kişiler bizleriz. Görevimiz işimizi iyi yapmak. Başarı ve başarısızlık bizimdir. Güneşli günler gelecek. Geçen sezon ligi beklemediğimiz bir noktada bitirdik. Bu sezon aldığımız skorlardan mutlu değiliz. Daha fazla çalışacağız. Özeleştiri yapacağız. Mücadele edeceğiz.

Beşiktaş Başkanı ve yönetiminin bir tek işi vardır, o da şampiyon olmak ve başarılı olmak. Fikir ayrılıkları olabilir. Her ailenin içinde bunlar vardır.

Ülkemizde bir sıkıntı var. Döviz artışı var. Gelirlerimiz Türk Lirası. Ligi dördüncü bitirdik geçen sene. Takım üst düzey hedefler için kuruldu. Yaşanan mali sıkıntılar malumunuz. Beşiktaş’ın borçları bugünün olayı değildir. Yatırımlar yapıldı, başarılar elde edildi. Sıkıntılarımız var. Beşiktaş lisanslı bir kulüp. Ödemeler yapıldığı için lisans aldık. Mali olarak en iyi durumda olan kulübüz. Para, hiçbir zaman mazeret olamaz. Biz kültürümüze uyan insanlarla beraber olmaya devam edeceğiz.

Görev süremiz 2019’da bitiyor. Teknik direktörlük konusunda 2019 yılında seçime girer ve kazanırsak tekrar oturur konuşuruz.

Ligin daha başındayız. Şenol Güneş, uzun yıllardır futbol ailesinin içinde. Bu sorunları çözmek bizim işimiz. Dedikodularla değil işimizle ilgileneceğiz.

Guti, Real Madrid’e giderse gurur duyarız. Bizim takımda birçok yabancı var. İletişim için birisine ihtiyaç olduğunu düşündük. Hocamız da kabul ettiği için Guti ile sözleşme yaptık.

Bir kanun çıktı ve bu kanuna uymak zorundayız. Hiçbir oyuncumuzla bir konuşma yapmadık. İlk etapta geçmiş borçlarımızı ödemek için uğraştık. Kişiler hata yapabilir ama kurumlar hata yapamaz. Kararları alırken tarihe nasıl geçer diye düşünüyoruz. Eylül sonu itibariyle bütün oyuncularımızla borçsuzluk kağıdı imzaladık. İki oyuncumuza ödemelerini bu hafta yapacağız ve imzaları tamamlayacağız.”

Şenol Güneş ise “Beni para üzerinden eleştirenlere önerim; aldıkları paraları devlete hibe etsinler, ben de Beşiktaş'tan bu sene alacağım tüm parayı hibe edip, Beşiktaş'ta kalmaya devam edeceğim” dedi.

Kaynak : Vişne Haber Ajansı-www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları