loading
close
SON DAKİKALAR

Filipinler Ev İşçileri Sözleşmesini İmzaladı

Filipinler Ev İşçileri Sözleşmesini İmzaladı
Tarih: 09.08.2012 - 13:09
Kategori: Kadın

Uruguay ve Filipinler hükümetlerinin, ILO C189 sözleşmesini imzalamasıyla "ev işçilerine insanca iş" sözleşmesi yürürlüğe girmiş oldu...

ILO (Uluslararası Çalışma Örgütü) tarafından "ev işçilerine insanca iş sözleşmesi" kabul edildi.

Ev işçilerinin iş yasası kapsamına alınmasını  ve  haklarının tanınmasını getiren  sözleşmenin yürürlüğe girmesi için üye ülkelerden en az birinin,  ILO C189'u imzalaması gerekiyordu. Uruguay ve Filipinler hükümetlerinin sözleşmeyi imzalamasıyla "ev işçilerine insanca iş" sözleşmesi yürürlüğe girmiş oldu.

Sözleşme bundan sonra bütün dünyada ev işçilerinin çalışma standartlarına ve  haklarına yönelik oluşturulacak politikalarda referans noktası olacak.

Filipinler Senatosu, 6 Ağustos'ta C189'u onayladı. Sözleşme, Ev İşçileri Kanunu, Temsilciler Meclisi'nde halen onaylanmayı bekliyor.

Hong Kong Asyalı Ev İşçileri Federasyonunun lideri olan Sheilla Estrada "Hükümetimiz ev işçileri olarak haklarımızı koruduğu için Filipinli olmaktan gurur duyuyorum" diye konuştu.

İLO C189'u ilk olarak imzalayan Uruguay'dan sonra ikinci ülke olarak Filipinlerin sözleşmeye onay vermesi Ev İşçileri Sözleşmesinin çıkışından bir yıl sonra yürürlüğe geçmiş olduğu anlamına geliyor.

Bianet

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları