loading
close
SON DAKİKALAR

Filipinler'de barış anlaşması imzalandı

Filipinler'de barış anlaşması imzalandı
Tarih: 15.10.2012 - 16:29
Kategori: Dünya

Filipinler'in güneyinde 40 yıldır mücadele veren Moro İslami Kurtuluş Cephesi ile merkezi hükümet arasında çerçeve barış anlaşması imzalandı...

MANİLA- Geçen hafta sağlanan çerçeve anlaşmayla 40 yıllık savaşın son bulması yolunda önemli bir adım atılan Filipinler'de, Moro İslami Özgürlük Cephesi ile merkezi hükümet arasında barış anlaşması imzalandı.

Barış anlaşması, Manila'daki Malacanang Devlet Başkanlığı Sarayı'nda Filipinler Devlet Başkanı III. Benigno Aquino ile Moro İslami Kurtuluş Cephesi'nin (MİKC) lideri El Hac Murad İbrahim'in huzurunda imzalandı.

Tören için MİCK'in yaklaşık 200 temsilcisi, El Hac Murad İbrahim liderliğinde Filipinler'in başkenti Manila'ya gitti.

Anlaşmanın törenine, Malezya Başbakanı Necib Rezak, İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu ve bazı diplomatlar katıldı.

Anlaşmanın, Başkan Akino'nun görev süresinin tamamlanacağı 2016'ya kadar hayata geçmesi bekleniyor. Anlaşma ile ülkenin güneyinde Müslümanların çoğunlukta yaşadığı 'Bangsamoro' ismi verilecek özerk bir bölge kurulacak.

Merkezi yönetime karşı yaklaşık 40 yıldır devam eden Bangsamoro'daki ayaklanmada yaklaşık 120 bin kişi hayatını kaybetmiş, 2 milyon kişi evlerini terk etmek zorunda kalmıştı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları