loading
close
SON DAKİKALAR

Filistin’de 800 tutsak grevde

Filistin’de 800 tutsak grevde
Tarih: 14.03.2013 - 12:41
Kategori: Dünya

İsrail hapishanelerinde açlık grevinde olan Filistinli tutsaklar 7 ayı geride bırakırken, taleplere destek olmak amacıyla 800 Filistinli tutsak daha açlık grevine sürekli katılım sağladı

İsrail hapishanelerinde gördükleri kötü muamele ve işkenceye karşı Samir el Isawi’nin 7 ay önce başlattığı açlık grevine katılım her geçen gün artıyor. Rimon, Nafha ve Beersheva hapishanelerinde 800 Filistinli tutsak daha açlık grevine katıldığını duyurdu.

Filistin Esirler Yüksek Kurulu tarafından yapılan açıklamada daha önce el Isawi’ye destek olmak amacıyla geçici olarak açlık grevlerinde bulunan 800 tutsağın, sürekli açlık grevine katılım sağladığı belirtildi. Samir el Isawi, Eymen eş Şeravne ve bir grup Filistinli tutsağın açlık grevinde 7 ayı geride bıraktığını hatırlatan kurul, hayati tehlikenin her geçen gün arttığının da altını çizdi.

Uluslararası toplum ve İslam dünyasına çağrıda bulunan kurul, İsrail hapishanelerindeki idari tutuklamaların, kötü muamelenin ve işkencenin son bulmasını, Filistinli örgütlerin serbest bıraktığı İsrail askerlerine karşılık Filistinli tutsakların salıverilmesini ve İsrail devletinin takas anlaşmasına uymasını talep etti.


Sendika.org

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları