loading
close
SON DAKİKALAR

Filistin'le dayanışma büyüyor

Filistin'le dayanışma büyüyor
Tarih: 17.11.2012 - 19:53
Kategori: Dünya

Mısır'lı bakanın ardından Tunus Dışişleri Bakanı Refik Abdüsselam, Gazze'yi ziyaret etti...

GAZZE- İsrail'in Gazze yönelik operasyonu devam ederken, Mısırlı bakanın dünkü ziyaretinden sonra bugün de Tunus Dışişleri Bakanı Refik Abdüssalem, Gazze'ye gitti.

Tunus'un desteklerini göstermek için Gazze'ye ziyarette bulunduklarını ifade eden Abdüssalem, "İsrail, dünyanın değiştiğini ve Arap ülkeleri dahil köprünün altından çok sular geçtiğini bilmesi gerek. İsrail güç kullanmaya devam edemez, onlar uluslararası kanunların üstünde değildir, özel bir dokunulmazlıkları olamaz. Bunu kınıyoruz" dedi.


Dünya halkları Gazze için sokakta


Öte yandan İsrail'in sürdürdüğü saldırılar tüm dünyada protesto ediliyor. Mısır'ın farklı şehrilerinde binlerce kişi İsrail karşıtı sloganlar atıp Filistinlilere desteklerini beyan etti.

Tunus'ta da sokaklara çıkarak, Filistin bayrakları taşıyan binlerce kişi, Filistinlilere özgürlük sloganları attı ve Arap ülkelerine Filistin'e destek verme çağrısı yaptı.

Güney Kore'de sokağa çıkan yüzlerce kişi, başkent Seul'deki İsrail konsolosluğu önünde Filistinlilere özgürlük sloganı attı. Filistin halkıyla dayanışma içinde olduklarını ifade eden Koreliler, İsrail'e saldırları derhal durdurma çağrısı yaptı.

Avustralya'da sokağa çıkan yüzlerce kişi ise İsrail'in saldırılarını kınadı. Eyleme destek veren eski milletvekili Sylvia Hale, "İsrailliler, Gazze'deki insanları katletme politikasına adapte oluyor" dedi.

Bu şehirlerin dışında Roma, Brüksel, Napoli, Londra, New York ve daha birçok şehirde eylem yapıldı.

Etha

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları