loading
close
SON DAKİKALAR

Finansman bonosunda, döviz ve altın alımında vergi arttı

Finansman bonosunda, döviz ve altın alımında vergi arttı
Tarih: 24.05.2020 - 13:15
Kategori: Ekonomi

Bugün Resmi Gazete'de yayımlanan cumhurbaşkanı kararlarına göre finansman bonosu ile döviz ve altın alımında vergiler artırıldı.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanan Cumhurbaşkanı kararlarına göre, finansman bonosundan alınan yüzde 10 düzeyindeki vergi yüzde 15'e çıkarıldı. Döviz ve altın alım satımında uygulanan Banka Sigorta ve Muamele Vergisi de (BSMV) binde 2'den yüzde 1'a çıktı.

Ekonomist Yalçın Karatepe, yeni vergi zamlarına ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Karatepe, "Sadece bayram sabahına uyanmadık. Döviz alımlarında 5 katına çıkarılan vergiye de uyandık. Binde 2 olan vergi %1’e yükseltildi. Artık 100 dolar kendiniz için alırken 1 dolar da devlete alacaksınız" ifadelerini kullandı.

Karatepe, "Bayram sabahında bile 'bugün ne yaptılar acaba' diyerek Resmî Gazete’ye bakmak zorunda bırakan yönetim modeli ile bu ülkenin gideceği yer bellidir" dedi.

Ekonomist Uğur Gürses de vergi artışlarıyla ilgili olarak şunu kaydetti:

"Döviz swapı peşinde koşan, son 10 yılın rekor döviz borçlanmasını yapan ekonomi yönetimi, vergi artışı ile vatandaşa ve şirketlere siz koşmayın diyor. TL’ye yatırım yapanları cezalandırıyor."

Resmi Gazete'de bugün yayımlanan kararlar şöyle:

Kaynak : www.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları