loading
close
SON DAKİKALAR

Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Çervatoğlu ve festival görevlilerinin yargılandığı davanın karar duruşması bugün

Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Çervatoğlu ve festival görevlilerinin yargılandığı davanın karar duruşması bugün
Tarih: 25.04.2022 - 08:33
Kategori: Şehir

Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Çervatoğlu hakkında ceza istenen ve festival görevlilerinin de yargılandığı davanın karar duruşması 25 Nisan 2022 Pazartesi saat:11.00’de Pazar Asliye Ceza Mahkemesinde görülecek.

Rize’nin Fındıklı ilçesinde 3 yıl önce düzenlenen festivalde çıkan olaylarla ilgili görülen davada, “Kamu görevlisine karşı görevini yapmasını engellemek amacıyla cebir veya tehdit kullanma” suçlamasıyla 3 yıl hapis istemiyle yargılanan CHP’li Belediye Başkanı Ercüment Çervatoğlu 25 Nisan 2022 Pazartesi bugün hakim karşısına çıkacak.

Dava öncesi yapılan dayanışma çağrısında, “Fındıklı halkının kendi kendini yönetme iradesi, uydurulan suç ile gasbedilmeye çalışılmaktadır” denildi.

Duruşma öncesinde yapılan açıklamada, Fındıklı’da şeffaf ve katılımcı, demokratik toplumcu yerel yönetim anlayışı yürütmeye çalıştıklarını anlatarak bu durumun bir avuç azınlığın menfaatini koruyan iktidar güçlerinin işine gelmediği savunuldu. Açıklamada “Keyfi, idari soruşturmalar ile kara perdeler ardında faaliyetlerine başladılar. Kayyum atama operasyonları ile kumpaslarını taçlandırdılar… Olmadı Fındıklı halkı izin vermedi. Ama durmadılar bilindik senaryolar ve kumpaslara yenileri eklendi. 2019 yılında düzenlenen ve Trabzon’dan Yusufeli’ye kadar on binlerce insanın katıldığı Viçefest’te (Yeşil Altın, Gümüş Deniz Festivali) tezgahlanan bir oyunla yargıya taşındı.

Ülkemizin karanlık bir dönemden geçtiği bugünlerde Karadeniz’in yaylalarında kara borana inat boy veren kardelenler gibi sözün, yetkinin, kararın halkta olduğu bir başka dünyanın mümkün olduğu umudunu çoğaltan Fındıklı MECİ’sini büyütmek için 25 Nisan 2022 Pazartesi günü 11.00’de tüm dostlarımızı Pazar Asliye Ceza Mahkemesindeki yargılamada bizimle birlikte olmaya davet ediyoruz”

NE OLMUŞTU?

Fındıklı Belediyesi tarafından 2019 yılında düzenlenen Yeşil Altın Gümüş Deniz Festivali’ndeki Mor ve Ötesi konserinde iki kişi arasında kavga çıkmış ve belediye görevlileri müdahalede bulunmuştu. Kavga eden iki kişi konser alanından uzaklaştırılken Polis Memuru B.S, engelli ve yaşlı bölümünde havaya iki el ateş etmiş, bunun sonucu konser alanında izdiham yaşanmıştı.

Belediye Başkanı Ercüment Çervatoğlu ve Festival Komitesi, görevli polis memurundan şikayetçi olmuş ancak “Kovuşturmaya yer olmadığı” kararı verilmişti. Fındıklı Belediye Başkanı Çervatoğlu ve 5 festival görevlisinin ise “Görevi yaptırmamak için direnme” ve “Kasten yaralama” suçlarından yargılanmasına karar verildi.

 

Kaynak : wwww.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları