loading
close
SON DAKİKALAR

Firari 17 PKK'lı yakalandı, 1'i aranıyor

Firari 17 PKK'lı yakalandı, 1'i aranıyor
Tarih: 26.09.2013 - 11:20
Kategori: Gündem

Kazdıkları tünelden firar eden 18 kişiden 17'si, Bingöl Merkez Ortaçanak köyü kırsalında yakalandı...

Bingöl M Tipi Cezaevi'nden firar eden 18 tutuklu ve hükümlünün 17'si Bingöl Merkez Ortaçanak köyü kırsalında yakalandı. Bir kişi ise halen aranıyor.

PKK'ya üye olmak, yardım ve yataklık etmek suçlarından Bingöl M Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan ve kazdıkları tünelden firar eden 18 kişiden 17'si, Bingöl Merkez Ortaçanak köyü kırsalında yakalandı.


İçişleri Bakanı'ndan açıklama

İçişleri Bakanı Muammer Güler, 18 tutuklu ve hükümlünün 17'sinin yakalandığını, kaçan bir kişinin de arama çalışmalarının devam ettiğini söyledi.


Sayımda ortaya çıkmıştı

Bingöl-Muş karayolunun 12’nci kilometresindeki Kaleönü Mahallesi’nde bulunan M Tipi Kapalı İnfaz Kurumu’nda kalan 18 PKK’lının firar ettiği dün sabahki sayımda ortaya çıktı.

Aralarında örgütün dağ kadrosunda bulunan, güvenlik görevlilerinin şehit edildiği saldırıları yapan ve çatışmalarda yakalananların da yer aldığı 14’ü hükümlü, 4’ü tutuklu 18 PKK’lının sabah koğuşlarında olmadığı tespit edilince geniş çaplı arama yapıldı.


Kaçan PKK'lıların isimleri

Bingöl M Tipi Cezaevi’nden firar eden 18 PKK’lının isimleri şöyle:

Baran Günana (Kars), Selami Kızıl (Mardin), Diren Yaşa (Diyarbakır), Veli Taşkıran (Diyarbakır), Şeref Gülen (Diyarbakır), Ahmet Oyunlu (Diyarbakır), Ramazan Benice (Diyarbakır), Rıdvan İpek (Diyarbakır), Ali Nergis (Diyarbakır), Devrim Kavak (Batman), Diyar Kaydu (Diyarbakır), Ekrem Taş (Bingöl), Hüseyin Barsak (Siirt), İbrahim Engin (Diyarbakır), Emrah Ubiç (Kars), Cemil Doster (Diyarbakır), Osman Kılıç (Bingöl), Ozan Alpkaya (Mardin).

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları