loading
close
SON DAKİKALAR

Fırat Kalkanı Harekatı 114. gününde: 20 IŞID terörsiti öldürüldü

Fırat Kalkanı Harekatı 114. gününde: 20 IŞID terörsiti öldürüldü
Tarih: 15.12.2016 - 06:32
Kategori: Dünya

Suriye'de devam eden Fırat Kalkanı Harekatı'nın 114. gününde IŞID'e ait 8 merkez Türk jetleri tarafından vuruldu. 20 IŞID teröristi öldürüldü.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından sürdürülen 'Fırat Kalkanı Harekatı'nın 114'üncü gününde IŞID'e yönelik saldırılar devam ediyor. Türk Hava Kuvvetleri tarafından Bab ve Suflaniyah'da belirlenen 8 IŞID merkezi havadan vurularak imha edildi. Harekatta 20 terörist etkisiz hale getirildi. 5 roketin de kontrollü olarak imha edildiği harekatın son durumuna ilişkin Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan bilgilendirmede şöyle denildi:

"Hava Kuvvetlerimize ait uçaklar tarafından, Bab ve Suflaniyah bölgelerinde tespit edilen IŞID'e ait 7 bina ve 1 savunma mevzii olmak üzere toplam 8 hedef imha edilmiş, 20 IŞID mensubu etkisiz hale getirilmiştir. IŞID'ten temizlenen bölgelerde Özgür Suriye Ordusuna destek sağlayan patlayıcı madde tespit ve imha timlerimiz tarafından 5 roket yerinde imha edilmiştir. AFAD ve Kızılay’a ait unsurlar ile ÖSO personeli ve sivillere yönelik lojistik faaliyetler kesintisiz olarak sürdürülmüştür. Türk Silahlı Kuvvetleri, bölgede yaşayan sivil halkın zarar görmemesi için her türlü tedbiri almakta ve bu konuda azami hassasiyeti göstermektedir."

(DHA)

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları