loading
close
SON DAKİKALAR

Fitch notu da görünümü de sabit tuttu!

Fitch notu da görünümü de sabit tuttu!
Tarih: 04.10.2014 - 05:38
Kategori: Ekonomi

Fitch, dün gece geç saatlerde yayınladığı raporda, Türkiye’nin ‘BBB-’ yatırım yapılabilir seviye olan kredi notunu ve ‘durağan’ görünümünü teyid ederek, herhangi bir değişiklik yapmadı.

Uluslarası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, dün gece geç saatlerde yayınladığı raporda, Türkiye’nin ‘BBB-’ yatırım yapılabilir seviye olan kredi notunu ve ‘durağan’ görünümünü teyid ederek, herhangi bir değişiklik yapmadı.

Enflasyon ve ihracat performansı başta olmak üzere, makro ekonomik göstergelerdeki dengelenmenin zorluklarına değinen Fitch raporunda, Cumhurbaşkanlığı seçimi sonrası hükümette yapılan değişiklikte, ekonomi yönetiminin aynı kalmasını olumlu değerlendirdi. Fitch değerlendirmesinde bölgedeki jeopolitik risklerin Türkiye ekonomisini olumsuz etkileyecek düzeyde olmadığını da belirtti. Fitch Kasım 2012’de Türkiye’nin notunu yatırım yapılabilir seviyeye yükseltmişti.

Fitch açıklamasında, Türkiye’nin ekonomik dengelenmede gelişme kaydetse de, bölgedeki jeopolitik durumun ve AB’deki zayıf ekonomik toparlanmanın hala risk oluşturduğu belirtildi. Kredi büyümesindeki daralmanın makro ekonomik önlemlerin işe yaradığını gösterdiğini ve cari açıkta görece daralma sağlandığı belirtilen raporda, Türkiye’nin bu yılın ilk çeyreğindeki yüzde 4.7’lik büyümenin ardından ikinci çeyrekte yüzde 2.1 büyüdüğü hatırlatılarak, yüzde 2-4 bandında bir büyümenin uzun süre sürdürülebilir olamayacağı kaydedildi. 


Fitch notu da görünümü de sabit tuttu!


Fitch açıklamasında, “Söz konusu atıflar (sağlıklı bankacılık yapısı ve mali konsolidasyon geçmişi) büyük oranda bozulmamıştır. Buna benzer şekilde ekonomi yeniden cesaret verici yeniden dengelenme işaretleri vermeye devam etmektedir. Özellikle cari açık ve sermaye akışında ani duruş olmaksızın kredi genişlemesinde yavaşlama alanlarında. Buna rağmen Türkiye’nin küresel yatırımcı iştahı konusunda potansiyel oynaklıklara karşı tamponları yerel politikadaki ani dönüşler, ekonomik dengelenmenin mukavemeti konusundaki şüpheler ve yükselen jeopolitik risk nedeniyle nispeten zayıf kalmaktadır” ifadeleri kullanıldı.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları