loading
close
SON DAKİKALAR

'Fitne'ci yine konuştu

'Fitne'ci yine konuştu
Tarih: 11.02.2012 - 19:45
Kategori: Dünya

İslam ve Türk karşıtı Hollandalı politikacı Wilders, Türkiye ile diplomatik ilişkilerin 400. yılı kutlamalarının iptal edilmesini istedi

Hollanda’da azınlık koalisyonuna dışarıdan destek veren aşırı sağcı Özgürlük Partisi (PVV) lideri Geert Wilders, 2012’de yapılması planlanan Türkiye ile Hollanda arasındaki diplomatik ilişkilerin 400. yıldönümüne ilişkin kutlamaların iptal edilmesini istedi. 

İslam karşıtı 'Fitne' adlı kısa filmiyle de Müslüman aleminden büyük tepki toplayan Wilders, partisinin dışişleri sözcüsü Wim Kortenhoeven ile birlikte Volkskrant gazetesinin yorum sayfasına yazdığı yazıda, kutlamalar çerçevesinde önümüzdeki yıl Hollanda’ya gelmesi beklenen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün ziyaretine de karşı olduğunu belirtti. 

"Kutlanılacak hiç bir şey olmadığını" savunan Wilders, "PVV’ye göre Gül Ankara’da kalsın ve kutlamalar iptal edilsin. Kutlanacak bir şey yok. Gül’ün ve partidaşı Başbakan Erdoğan’ın İslami rejimi Batının gerçek dostu değildir, dolayısıyla Hollanda’nın da. Cumhurbaşkanı Gül gelmesin" ifadelerini kullandı. 

Türkiye’nin Avrupa’nın değerler topluluğunda yeri olmadığını, dolayısıyla kutlama için bir nedenin bulunmadığını ileri süren Wilders, "Burnunun ucunun ötesini gören herkes Gül ve Erdoğan rejiminin Türkiye’yi yeniden İslamlaştırmak için Türk laik sistemini yok etmekle meşgul olduğunu görür" yönündeki görüşlerini kaydetti. 

Türkiye’nin AB üyeliğine de karşı çıkan Wilders, Türkiye’nin Avrupalılaşmayı değil Avrupa’yı İslamlaştırmak istediğini iddia etti. "Başbakan Erdoğan’ın gittiği her yerde Türk göçmenlere uyum sağlamamaları yönünde çağrıda bulunduğunu" yazan Wilders, Türkiye’nin ayrıca Avrupa sınırlarının dışında yer aldığını öne sürdü. 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları