loading
close
SON DAKİKALAR

Flört artık resmen suç

Flört artık resmen suç
Tarih: 04.06.2014 - 15:37
Kategori: Kadın

Cinsel istismara karşı cezaları artırmayı amaçlayan yeni yasa tasarısının flörtü de yasak haline getireceği iddia edildi...

Cinsel istismar ve kadına yönelik şiddete karşı cezaları artırmayı amaçlayan yeni yasa tasarısının flörtü de yasak haline getireceği iddia edildi.

Hürriyet'ten Ayşe Arman'a konuşan, CHP Milletvekili Aylin Nazlıaka, yeni düzenleme ile birçok yeni sorunun ortaya çıkacağını ve flört eden akranların da hayatının kararacağını söyledi.

FLÖRT VE FUHUŞ ONLARA GÖRE AYNI

"Flört Türkiye’de epeydir suç. Ama artık resmen ağır bir suç." diyen Nazlıaka, yeni yasadaki detayı şöyle anlattı:

"'Flört' ile 'fuhuş'u aynı gören zihniyetler tarafından yönetiliyoruz. Bu yasayla, akranlar arası ilişkilere yönelik cezalar iyice artıyor. Oysa ki bu konu, Avrupa Konseyi Sözleşmesi gereğince istisna tutulmalıydı. Yakın yaşlardaki çocukların birbirleriyle flört etmeleri, merak ya da gelişimlerinin doğal bir parçası olarak gerçekleştirdikleri cinsel eylemler olabilir. Alacakları cezalar çok ağır. O çocukların hayatlarını karartacak kadar. Çünkü bu yeni yasayla, akranlarıyla flört edenlere verilecek cezayla, çocuklara istismarı alışkanlık haline getirmiş pedofillerin cezası eşitleniyor... Dünyanın hiçbir ülkesinde 15-18 yaş akranlar arası cinsel davranışlara böyle cezalar yok."

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları