loading
close
SON DAKİKALAR

Fransa'da 17 yaşındaki gencin polis tarafından öldürülmesiyle başlayan protestolarda bir kişi çatıdan düşerek öldü

Fransa'da 17 yaşındaki gencin polis tarafından öldürülmesiyle başlayan protestolarda bir kişi çatıdan düşerek öldü
Tarih: 01.07.2023 - 07:50
Kategori: Dünya

Fransa'da 27 Haziran'da Nael M. isimli genç sürücünün polisin açtığı ateş sonucu ölmesinin ardından Paris, Nanterre, Marsilya, Nosiy-le-Sec başta olmak üzere bir çok kentte halk sokağa döküldü.

17 yaşındaki bir kişinin polis kurşunuyla öldürülmesiyle başlayan protestolar nedeniyle Fransa'da kaos hakim. Başkent Paris, Marsilya, Strasbourg olmak üzere ülkenin birçok şehrinde protestolar şiddetini arttırdı. Protestocular kamu binalarını, dükkanları, ATM'leri ve araçları ateşe verdi, bazı mağazaları ise yağmaladı. Gösterilerin dördüncü gününde polis ile protestocular arasında çıkan arbedede 1 kişi çatıdan düşerek hayatını kaybetti.

Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, ülkede Nael M. isimli genç sürücünün, polisin açtığı ateş sonucu ölmesinin ardından çıkan olaylarda, 1000 kişinin gözaltına alındığını ve bunların ortalama yaşının 17 olduğunu belirtti. Türkiye'nin Paris Büyükelçiliği de, Fransa'da bulunan Türk vatandaşları veya buraya seyahat edeceklerin, ülke geneline yayılan şiddet eylemlerine karşı dikkatli olmalarını istedi.

1000 KİŞİ GÖZALTINDA

İçişleri Bakanı Darmanin, ülkede çıkan olaylarda 1000 kişinin gözaltına alındığını ve bunların ortalama yaşının 17 olduğunu açıkladı.

Darmanin, gözaltına alınan arasında 13 yaşındaki çocukların da olduğunu aktardı.

Dün çıkan olaylarda 917 kişinin gözaltına alındığını hatırlatan Darmanin, Marsilya’da 2 kişinin, polis oldukları anlaşıldıktan sonra darbedildiğini dile getirdi.

Bakan Darmanin, düzenin yeniden tesis edilmesi gerektiğini vurgulayarak, polislere silahsızlanmaları yönünde talimat vermediğini söyledi.

Sokaklar adeta yangın yerine dönmüşken Cumhurbaşkanı Emanuel Macron'un 17 yaşındaki gencin vurulmasının ertesi günü Elton John konserinde eğlendiği anlara dair görüntüsü ortaya çıktı.

"Fransa yanarken Macron Elton John'u alkışlamayı tercih etti" yorumları yapıldı...

FRANSA'DAKİ GÖSTERİLER NASIL BAŞLADI?

Fransa'da polis, 27 Haziran'da Nanterre kentinde içinde 3 kişinin bulunduğu ve "dur" ihtarına uymayan bir araca ateş açmış, 17 yaşındaki Nael M. isimli sürücüyü öldürmüştü.

Polis, 27 Haziran’da, Nanterre’de, içinde 3 kişi bulunan ve “dur” ihtarına uymayan bir araca ateş açmış, 17 yaşındaki sürücüyü öldürmüştü.

Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, sürücü Nael’in ölümüne tepki gösterenler, ülke genelinde farklı kentlerde sokağa çıkarak polisle çatışmıştı.

Nanterre Savcılığı, sürücüye ateş açarak öldüren polisin "kasten adam öldürme" gerekçesiyle tutuklu yargılanacağını duyurmuştu.

Nael'in ölümüne tepki gösterenler ülke genelinde farklı kentlerde sokağa inmişti.

Araç, çöp bidonları ve farklı binaları ateşe veren eylemciler ile polis arasında arbede yaşanmıştı.

Clamart kentinde 3 Temmuz'a kadar 21.00 ile 06.00 saatleri arasında sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti.

Genç sürücünün anısına düzenlenen eylemlerde protestocular, Venissieux kentinde bir tramvay ve Nael'in hayatını kaybettiği Nanterre kentinde bir bankayı ateşe verdi.

Farklı kentlerde araç, kamu eşyaları ve çöp bidonlarını ateşe veren eylemciler polise havai fişek fırlattı. Marsilya, Paris ve Lille kentlerinde ise mağazalar yağmalandı.

Kaynak : wwww.istanbulgercegi.com

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları