loading
close
SON DAKİKALAR

Fransa’da aşı olmadığı için 3 bine yakın sağlık görevlisi görevden uzaklaştırıldı

Fransa’da aşı olmadığı için 3 bine yakın sağlık görevlisi görevden uzaklaştırıldı
Tarih: 16.09.2021 - 15:58
Kategori: Dünya

Fransa'da aşılanma için son tarih olan 15 Eylül'e kadar aşı yuaptırmayan 3 bin sağlık çalışanı görevden uzaklaştırıldı. Fransa Sağlık Bakanı Olivier Véran, görevden alınanlar arasında doktorların da olduğunu söyledi.

Fransa Sağlık Bakanı Olivier Véran, Fransa’da sağlık ve bakım sektörlerinde çalışan yaklaşık 3 bin işçinin, hükümetin belirlediği son tarihten önce Covid-19’a karşı aşılanmadığı için askıya alındığını duyurdu. Véran Perşembe sabahı RTL radyosuna verdiği demeçte, “Dün, sağlık ve sosyal bakım tesislerinde henüz aşılanmamış yaklaşık 3 bin personel görevden uzaklaştırıldı.” dedi.

Fransa’da koronavirüs aşılanma kampanyası görevden uzaklaştırmalar ile daha da katılaştı. Sağlık sektöründe görev yapan 3 bin kişi aşı olmadığı gerekçesiyle Fransa Sağlık Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırıldı. Sağlık sektöründe 2.7 milyon kişinin çalıştığı Fransa’da görevden uzaklaştırılan 3 bin kişinin büyük bir kısmının yalnızca geçici olarak görevden alındığı belirtildi. Bakan Véran, görevden almaların almaların öncelikli olarak destek personelini etkilediğini ve aralarında doktorların da olduğunu vurguladı.

SAĞLIK ÇALIŞANLARINA AŞI ZORUNLU

Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron tarafından Temmuz ayı ortasında, 15 Eylül olarak belirlenen bir son tarihle sağlık çalışanları için aşı zorunlu hale getirmişti. Bu önlem, aşı sayılarını artırmak için tasarlanmış birkaç önlemden biriydi. Fransız yetişkinlerin yaklaşık yüzde 84’ü artık tamamen aşılandı. Ülke ayrıca 12 yaş ve üstü çocuklara da aşıları açtı ve savunmasız insanlara destekleyici aşılar yapmaya başladı.

 

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları