loading
close
SON DAKİKALAR

Fransa'dan Rusya'ya Suriye Uyarısı

Fransa'dan Rusya'ya Suriye Uyarısı
Tarih: 11.02.2012 - 23:46
Kategori: Dünya

Fransa, Suriye konusunda Rusya'dan izlediği tutumunu değiştirmesini istedi!

Fransa, Rusya'dan Suriye konusundaki tutumunu değiştirerek, BM Güvenlik Konseyi'nin, Suriye yönetimine yönelik yaptırımlarını desteklemesini istedi.

Fransa Dışişleri Bakanı Alain Juppe, yıllık güvenlik toplantısı çerçevesinde Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile Rusya'nın başkenti Moskova'da bir araya geldi.

Görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Juppe, Rusya ile Suriye konusunda aralarında fikir ayrılıkları olduğunu belirtti.

''Suriye konusundaki değerlendirmelerimiz ne yazık ki uyuşmuyor'' diye konuşan Juppe, ''Suriye yönetiminin demokrasi yanlısı gösteriler düzenleyen eylemcilere verdiği orantısız karşılığın tamir edilmesi mümkün olmayan katliama'' dönüştüğünü söyledi.

Juppe, ''Bu ülkeye bu icraatının sürmesinin kabul edilemez olduğuna ilişkin güçlü bir işaret gönderilmesinin zorunlu olduğuna inanıyoruz. Şu anki tavrımız birbiriyle tamamen uyuşmasa bile, Güvenlik Konseyi'nde Rusya'nın bize destek vereceğini ümit ediyoruz'' dedi.

Fransa, İngiltere, ABD, Almanya ve Portekiz geçen ay imzaya açtıkları karar tasarısıyla Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad ile Esad'ın nüfuzlu akrabaları ve yakın çalışma arkadaşlarına yaptırımlar uygulanması çağrısında bulunmuş, ancak Rusya ile Çin'in güçlü direnişiyle karşılaşmıştı.

Rus yetkililer, son aylarda yaptıkları açıklamalarda, Suriye'ye yönelik hiçbir yaptırım kararını desteklemeyeceklerini belirtmiş ve Moskova yönetiminin BM Güvenlik Konseyi daimi üyesi olarak veto hakkını kullanarak böyle bir teklifin kabul edilmesini engelleyeceği imasında bulunmuştu.

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov da Rusya'nın silah sattığı ve Akdeniz kıyısında bir gemi bakım tesisinin bulunduğu Suriye'ye yönelik tutumlarında değişiklik olduğuna ilişkin hiçbir işaret vermedi.

Basın toplantısında, Suriye yönetimi ile muhaliflere diyalog yapmaları yönünde Rusya'nın daha önce yaptığı çağrıyı tekrarlayan Lavrov, muhaliflere ''silahlı kışkırtmalardan'' kaçınmaları gerektiği uyarısında bulundu.

ÜYE YORUMLARI

Yorum Yap

Facebook Yorumları